Redactia.ro
Home » Știri » O nouă avertizare RO-ALERT a autorităților! De data aceasta, în limba engleză

O nouă avertizare RO-ALERT a autorităților! De data aceasta, în limba engleză

Ro-Alert

Serviciul RO ALERT a transmis, marți, o nouă o alertă de urgență pentru locuitorii din București, cu noile restricții, în contextul în care Capitala a intrat în Scenariul Roșu. De data aceasta avertizarea maximă a fost transmisă în limba engleză și pentru strănii care se află în vizită în această perioadă. 

Avertizare RO-ALERT în limba engleză

O nouă avertizare RO-ALERT a fost transmisă, marți dimineață, de autorități, în București. De data aceasta însă, și în limba engleză pentru a aduce la cunoștință și străinilor veniți în Capitală, noile restricții, în contextul intrării în Scenariul Roșu.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Primul mesaj RO-ALERT a fost în limba română

”Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. Masca este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise. Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. Respectați măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur”, anunță autoritățile în mesajul transmis de autorități prin sistemul Ro-Alert.

Capitala a intrat în Scenariul Roșu. Noile restricții

Purtarea măștii a devenit obligatorie în Capitală, începând de marți, ora 00:00, în toate spațiile deschise publice, în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență. Acest lucru înseamnă că bucureștenii vor fi nevoiți să meargă cu mască și pe stradă, timp de 14 zile de la intrarea în vigoare, din cauză că indicele de infectare cu coronavirus a trecut de 3 începând de duminică, la nivel local. De asemenea, au fost adoptate și alte restricții.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (…) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor – doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Se închid școlile. Elevii revin la cursurile online. Excepție: creșele și afterschool-urile

Începând de marți, 20 octombrie, toate unitățile de învățământ din București, atât cele de stat cât și cele particulare, intră în scenariul roșu. Acest lucru presupune ca toți elevii să revină la cursurile online, de acasă, din fața calculatoarelor, a laptopurilor sau tabletelor. O veste nespus de proastă pentru părinți, copii dar și profesori. Ceea ce este important de reținut e faptul că unitățile de învățământ care funcționează în regim de afterschool și creșele sunt exceptate de la această regulă, ele urmând a funcționa normal, ca și până acum.

  • Închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor,
  • Închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior. Vom putea servi la terase sau ne putem lua la pachet alimente,
  • Închiderea sălilor de jocuri de noroc.
Loading...