Redactia.ro
Home » Știri » Masca devine obligatorie în București. Ce alte restricții intră în vigoare

Masca devine obligatorie în București. Ce alte restricții intră în vigoare

MAsca de protectie obligatorie in spatii aglomerate

Purtarea măștii a devenit obligatorie în Capitală, începând de marți, ora 00:00, în toate spațiile deschise publice, în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență. Acest lucru înseamnă că bucureștenii vor fi nevoiți să meargă cu mască și pe stradă, timp de 14 zile (cu posiblitate de prelungire), din cauză că indicele de infectare cu coronavirus a trecut de 3 începând de duminică, la nivel local. De asemenea, au fost adoptate și alte restricții.

Masca obligatorie și pe stradă, în Capitală. Copiii de 5 ani, exceptați

Începând de marți, ora 00:00 bucureștenii vor fi obligați să poarte mască în toate spațiile deschise publice, concret și pe stradă, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență. Noua măsură va fi valabilă timp de 14 zile, urmând să se decidă apoi prelungirea acestora în funcție de evoluția lucrurilor. Aceasta, dar și alte restricții au fost adoptate din cauză că indicele de infectare cu coronavirus a trecut de 3 începând de duminică, la nivel local.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole. (…) A fost interzisă activitatea în interiorul restaurantelor, păstrată pe terase, în exterior, iar pentru cei din interiorul hotelurilor, pensiunilor – doar pentru clienţii cazaţi în aceste unităţi. A fost interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi pentru jocurile de noroc”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii București.

Alte restricții

Se închid școlile. Elevii revin la cursurile online. Excepție: creșele și afterschool-urileÎncepând de marți, 20 octombrie, toate unitățile de învățământ din București, atât cele de stat cât și cele particulare, intră în scenariul roșu. Acest lucru presupune ca toți elevii să revină la cursurile online, de acasă, din fața calculatoarelor, a laptopurilor sau tabletelor. O veste nespus de proastă pentru părinți, copii dar și profesori. Ceea ce este important de reținut e faptul că unitățile de învățământ care funcționează în regim de afterschool și creșele sunt exceptate de la această regulă, ele urmând a funcționa normal, ca și până acum

  • Închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor,
  • Închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior. Vom putea servi la terase sau ne putem lua la pachet alimente,
  • Închiderea sălilor de jocuri de noroc.