Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștiul în Scenariul Roșu. Ce reguli trebuie respectate

Bucureștiul în Scenariul Roșu. Ce reguli trebuie respectate

Masca de protecție

Comitetul pentru Situații de Urgență se întrunește, luni, într-o ședință la ora  15.00, pentru adoptarea de noi restricții în Capitală în contextul în care rata infectărilor cu noul coronavirus a depășit pragul de trei la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Ce presupune Scenariul Roșu în București

Bucureștenii trebuie să se pregătească pentru Scenariul Roșu sau Scenariul 3, după ce numărul cazurilor de coronavirus a depășit, duminică, pragul de trei la mia de locuitori. În urma acestei situații, Comitetul pentru Situații de Urgență se întrunește, luni, într-o ședință la ora  15.00, pentru adoptarea de noi restricții în Capitală, specifice noului scenariu, care vor dura 14 zile, cu posbilitate de prelungire. Iată ce presupune:

  • Obligativitatea măștii de protecție în toate spațiile deschise. Se face o excepție doar în cazul copiilor cu vârsta de sub cinci ani,
  • Se închid școlile. Elevii revin la cursurile online. Excepție: creșele și afterschool-urileÎncepând de marți, 20 octombrie, toate unitățile de învățământ din București, atât cele de stat cât și cele particulare, intră în scenariul roșu. Acest lucru presupune ca toți elevii să revină la cursurile online, de acasă, din fața calculatoarelor, a laptopurilor sau tabletelor. O veste nespus de proastă pentru părinți, copii dar și profesori. Ceea ce este important de reținut e faptul că unitățile de învățământ care funcționează în regim de afterschool și creșele sunt exceptate de la această regulă, ele urmând a funcționa normal, ca și până acum
  • Închiderea cinematografelor și interzicerea concertelor și spectacolelor,
  • Închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior,
  • Închiderea sălilor de jocuri de noroc

Cât timp vor fi valabile noile măsuri

Aceste măsuri vor fi valabile timp de 14 zile urmând să se decidă apoi prelungirea acestora în funcție de evoluția lucrurilor.

Ultimul bilanț Covid

În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.466 de cazuri noi de COVID-19, din doar 8.040 de teste. Alte 59 de decese au fost raportate de autorități, în timp ce la Terapie Intensivă sunt 757 de pacienți internați cu COVID-19.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 322 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: