Redactia.ro
Home » Știri » Țările în prag de colaps din cauza coronavirusului. Noile reguli impuse de autorități

Țările în prag de colaps din cauza coronavirusului. Noile reguli impuse de autorități

coronavirus Liban

Situația cazurilor de coronavirus este tot mai drastică la nivel mondial. Multe dintre țări au revenit la starea de urgență și au introdus carantina, în timp ce altele consideră că nu este nevoie să reimplementeze regulile stricte de protejare anti-covid.

Noi măsuri la nivel mondial din cauza Covid

Creșterea drastică a cazurilor de coronavirus determină țările din toată lumea să ia noi măsuri anti-coronavirus. De exemplu, Franța și Italia și-au depășit iar recordurile în materie de noi cazuri de COVID-19. Totuși, responsabilii din cele două țări abordează diferit situația, informeaza stirileprotv.ro

Carantină pe timp de noapte în Paris

Din cauza numărului tot mai mare de infectări, în Franța s-a reintrodus starea de urgență. În Capitala țării, Paris, s-a impus carantina parțială noaptea. La rândul lor, peste 28 de milioane de englezi trăiesc de sâmbătă cu restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Francezii au petrecut în liniște prima noapte de carantină parțială. La fel ca în primăvară, nimeni nu mai poate ieși din casă între 9 seara și șase dimineața. Excepţie fac persoanele care merg sau se întorc de la serviciu şi cele care au o urgenţă medicală. Pentru turiști, măsura reprezintă o problemă.

Restricțiile sunt valabile timp de o lună și vizează peste 20 de milioane de oameni din regiunea Parisului și din zonele metropolitane ale celor mai mari orașe din Franța.

Situația în Italia

În Italia autoritățile spun că situația este sub control, deși peninsula a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor de COVID-19, cu aproape 11.000 de infecții confirmate ieri – fiind un nou record negru pentru întreaga țară. Oficialii italieni spun că nu se pune problema să revină la carantină.

Nu suntem într-o situație dramatică, doar 638 de cetățeni italieni infectați sunt la Terapie Intensivă. Suntem departe de a avea haos în unitățile ATI, ne confruntăm cu un al doilea val care care caracteristici mult diferite față de primul”, spune un medic.

Situația în SUA

Statele Unite au înregistrat peste 60 de mii de îmbolnăviri într-o zi – pentru prima oară din august încoace.Peste Ocean a fost depăşit pragul psihologic de 8 milioane de îmbolnăviri. În New Mexico, de exemplu, numărul cazurilor noi s-a dublat în ultimele două săptămâni.Sâmbătă, nouă state americane și-au depășit propriul record la capitolul noi pacienţi de la o zi la alta. Iar țara a trecut pentru prima oară, din august, peste pragul de 60.000 de teste pozitive.

Între timp, au apărut date dezamăgitoare despre Remdesivir – medicamentul primit de președintele Donald Trump și singurul, de altfel, autorizat explicit în Statele Unite pentru a trata COVID-19. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, nu are efect sau are unul foarte redus asupra mortalității pacienților spitalizați.

O veste mai bună vine de la compania Pfizer, care a anunțat că va cere autorizarea de urgență a vaccinului pe care îl dezvoltă la jumătatea lunii noiembrie, dacă rezultatele testelor rămân favorabile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: