Redactia.ro
Home » Știri » Cum se face cozonacul fără frământare. Este la fel de bun, iar rețeta foarte simplă

Cum se face cozonacul fără frământare. Este la fel de bun, iar rețeta foarte simplă

Cozonac cu nucă și cremă de cacao

Uneori, frământarea cozonacilor dau bătăi de cap gospodinelor. Există însă o rețetă la fel de bună, în care cozonacii nu trebuie frământați. Cozonacii ies pufoși și delicioși.

Cum se face cozonacul fără frământare

Rețeta cozonacilor fără frământare este extrem de simplă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

Ingrediente pentru aluat:

1 kg făină

un praf de sare

4 ouă

2 gălbenușuri

250 g zahăr

1 cubuleț de drojdie

130 g unt/margarină (eu folosesc president)

330-350 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

esență de vanilie

30 ml ulei

Ingrediente pentru umplutură:

350 g nucă măcinată

5 linguri cacao

150 g zahăr

2 albușuri

un praf de sare

6 linguri lapte fierbinte

esență de rom

Ingrediente pentru uns:

1 ou și zahăr brun pentru presărat deasupra

Cum se prepară coca pentru cozonacii fără frământare

Pentru început, dizolvăm drojdia cu 1 lingură de zahăr, până devine o pastă.

Într-un vas mare, cernem făina împreună cu sarea, iar în centrul vasului, facem o gropita și răsturnăm drojdia dizolvată, presărăm puțină făină deasupra și lăsăm vreo 10 minute, până observăm că făina a început să crape.

Într-un ibric, punem laptele, zahărul, zahărul vanilat și untul și punem pe foc, până când zahărul și untul s-au topit, iar laptele este călduț, apoi adăugăm puțină esență de vanilie; într-un alt vas, adăugăm ouăle împreună cu gălbenușurile pe care le batem puțin cu o furculiță.

În vasul cu făină, adăugăm laptele călduț și ouăle și amestecăm totul cu mâna, până obținem un aluat omogen, iar ingredientele sunt bine încorporate, la final, ne ajutăm de puțin ulei, pentru a nu se lipi aluatul de mâini.

Acoperim vasul cu folie de plastic și lăsăm să dospească la loc călduț până când își dublează volumul.

Cum se prepară umplutura pentru cozonacii fără frământare

Nuca măcinată o amestecăm cu laptele fierbinte, cacao, zahărul și romul. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare și, cu ajutorul unei palete, compoziția de nucă o incorporăm ușor în spuma de albușuri, până obținem o cremă pufoasă și ușor de întins.

După ce aluatul a crescut frumos, îl împărțim în 4. Fiecare bucată o întindem în formă dreptunghiulară, îi punem un strat de cremă, apoi rulăm.

Luăm câte 2 rulouri și le împletim pentru a obține un cozonac. Ambii cozonaci îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, îi mai lăsăm să se odihnească cca. 20 minute, apoi îi ungem cu oul bătut și presărăm puțin zahăr brun deasupra.

Dăm cozonacii la cuptor pentru 1 oră. Când îi scoatem, îi acoperim cu hârtie și un prosop și-i lăsăm 10 minute să se răcorească.

Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: