Este un desert uitat de mulți, dar este cu adevărat delicios și spectaculos, pentru că și efectul pe care îl creează îi poate impresiona pe invitații tăi. Iată cum se face prăjitura scoarță de copac.
Rețeta pentru prăjitura scoarță de copac. Mulți au uitat de ea
Odată cu apariția atâtor rețete noi, le-am lăsat pe cele vechi în urmă și am uitat de ele. Acesta este cazul și pentru prăjitura „scoarță de copac”. Numele îi vine, după cum este evident, de la aspectul său, care imită scoarța unui pom. Cea mai grea parte de la această prăjitură este să o faci să arate așa, pentru că partea efectivă de gătit este chiar simplă.
Rețetă prăjitură. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face prăjitura aceasta delicioasă:
200 gr unt la temperatura camerei
200 ml lapte
200 ml ulei
160 gr zahăr
90 gr nuca măcinată
coajă și zeamă de la o portocală
1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns deasupra
1 plic de praf de copt
zahăr vanilat
scorțișoară
un praf de sare
1 kg făină
Rețetă prăjitură scoarță de copac
Începem rețeta dulce prin a freca untul cu zahărul, pentru început, iar apoi punem și oul, uleiul și laptele. Când acestea s-au omogenizat, putem să adăugăm și sucul de portocală, alături de coajă și un praf de sare.
Abia după aceea este momentul în care turnăm făina și amestecăm până obținem un aluat.
Luăm bucăți din aluat și le întindem cu sucitorul, în foi de cam 3 mm. Ungem foaia cu ou și punem nucă, zahăr, dar și scorțișoară. După aceea, tăiem fâșii dreptunghiulare.
Așezăm fâșiile pe o formă, care trebuie să fie semirotundă, iar apoi le dăm așa la cuptor. Acesta trebuie preîncălzit la 180 de grade pentru aprox. 25 de minute. Când a trecut timpul, le scoatem din cuptor și le putem servi, reci sau calde sunt delicioase!