Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să faci cel mai bun vin fiert cu scorţişoară. La ce temperatură trebuie fiert, de fapt

Cum să faci cel mai bun vin fiert cu scorţişoară. La ce temperatură trebuie fiert, de fapt

Ce efect are un singur pahar de vin fiert asupra corpului uman? Vă veți gândi de două ori dacă să-l consumați

Vinul fiert este soluția perfectă pentru serile geroase de iarnă, care urmează să vină cât de curând. Trebuie, așadar, să cunoști o rețetă gustoasă de vin fiert, cu care să îi dai pe spate pe musafirii tăi.

Rețeta pentru cel mai bun vin fiert. Secretul care îl face irezistibil

Este binecunoscută combinația dintre vinul fiert și scorțișoară, dar ceea ce nu ști mulți este că ea poate fi miraculoasă pentru cei care suferă de răceală. Și cum în sezonul rece sunt predispuși la această boală, vinul fiert ne poate salva de multe bătăi de cap.

Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert cu scorțisoară. Avem nevoie de 750 de ml de vin roșu, 3-4 linguri de zahăr și 2-3 bețe de scorțișoară.

Punem vinul la fiert într-o oală, iar când acesta clocotește adăugăm și zahărul. Trebuie să avem grjă ca vinul să nu fiarbă, pentru că în acel fel își va pierde din alcool. După ce zahărul s-a topit, putem pune și batoanele de scorțișoară. Acestea trebuie lăsate să acționeze, astfel că în următoarele cinci minute vom lăsa vinul tot pe foc mic.

Când au trecut cele cinci minute, putem opri focul. Scoatem batoanele de scorțișoară, pentru că nu mai avem nevoie de ele, iar apoi ne putem servi băutura caldă. Putem adăuga și felii de portocala sau de măr, dacă ne place.

Greșelile pe care le comit românii atunci când fac vin fiert

Una dintre cele mai mari greșeli pe care românii le fac când pregătesc vin fiert este să nu aleagă corect vinul. Mai exact, acest lucru înseamnă că românii optează pentru un vin de calitate mai proastă, pentru că ei consideră că după fierbere calitatea vinului oricum nu va ma conta.

Nimic mai greșit, pentru că tocmai calitatea vinului face băutura atât de savuroasă. Temperatura pe care trebuie să o aibă vinul atunci când este pe foc nu poate fi mai mare de 70 de grade Celsius. Un secret este că poți păstra vinul fiert timp de trei zile la frigider, iar când vrei să îl consumi trebuie doar să îl încălzești puțin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: