Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară cafeaua rece. Rețeta pe care nu mulți o știu

Cum se prepară cafeaua rece. Rețeta pe care nu mulți o știu

Cafeaua rece

Pentru a savura o cafea bună și gustoasă, nu trebuie să fii expert pentru a o prepara. Cafeaua rece este o băutură care te revigorează și îți schimbă instant dispoziția. Trebuie știut că există diferențe între iced coffe și cafeaua rece.

Cum se prepară cafeaua rece. Rețeta pe care nu mulți o știu

O cafea bună, trebuie făcută cu încredere și plăcere. Nu trebuie neapărat să fii specialist pentru a prepara o cafea bună și savuroasă.

Cafeaua rece se consumă de obicei pe timp de vară, când razele soarelui devin din ce în ce mai puternice. La fel ca limonada, cafeaua rece te ajută să te revigorezi și să te simți hidratat.

Alături de deserturi delicioase, cafeaua rece devine o băutură necesară, dar și gustoasă pe timp de căldură. Totuși, trebuie știut care este diferența între iced coffee și cafeaua rece.

Pentru a prepara iced coffe trebuie să prepari înainte o cafea fierbinte, pe care o răcești sau o cafea pregătită cu apa rece și de cuburi de gheață.

Cafeaua rece nu înseamnă cafea răcită, aceasta este preparată cu apă rece, având o textură foarte fină iar gustul devine mai puțin amar decât al cafelei normale.

Cum poți prepara o cafea rece chiar acasă la tine

Pentru a prepara o cafea rece chiar la tine acasă, ai nevoie doar de două ingrediente. Nimic mai mult.

Ingrediente:

  • ¾ cana boabe de cafea
  • 4 cani apa rece

Mod de preparare al cafelei rece:

Pentru început se macină boabele de cafea și adaugă apa rece peste ele. Apoi se amestecă bine, pentru a te asigura că boabele măcinate sunt înmuiate bune.

Se pune conținutul de cafea într-un borcan, se leagă la gură cu tifon și se lasă la temperatura camerei pentru 12 ore.

Spre finala se strecoară cafeaua și se pune la frigider.

Cum se prepară Iced Latte Coffee

Ingrediente:

  • 1 l apa
  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g cafea macinata

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, se adaugă zahăr și cafea, se strecoară cafeaua și se pune laptele peste cafea.

Apoi se pune cuburi de gheață într-un pahar înalt și se toarnă laptele cu cafeaua peste gheață.

Loading...