Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se bea corect cafeaua, dimineața. Secretele băuturii calde cu care îți începi ziua

Cum se bea corect cafeaua, dimineața. Secretele băuturii calde cu care îți începi ziua

Cafeaua de dimineata

Cel mai frumos sentiment pe care îl simțim dimineața este acela când ne savurăm cafea. Cea mai bună zi începe cu o cafea bună, aromată și fierbinte. Află mai jos care sunt secretele pentru a savura corect  o cafea minunată și aromată.

Cum se bea corect cafeaua, dimineața

Specialiștii susțin că primul lucru pe care trebuie să îl știm despre cafea este faptul că ea nu ar trebui consumată în intervalul 8.00-9.00 dimineața.

Coordonatorul Steven Miller, precizează că din cauza ritmului nostru biologic, ora 8 dimineața nu este un interval bun pentru a fi hrănit cu cafea.

Conform acestuia, în aceste intervale orare, corpul nostrul produce cortizon ce ne trezește. Așadar, organismul lucrează singur în aceste ore.

Cel mai bun interval de a bea cafea este între 09.30 și 11.30, urmat de orele 13.30 și 17.00, iar după acest interval nu este recomandată consumul de cafea.

Sfaturi de a bea o cafea corect

Cafeaua tare, făcută la filtru revigorează și energizează corpul. Totodată, specialiștii nu recomandă consumul de cafea dulce, cu lapte și cu mult zahăr.

De asemenea, cafeaua deshidratează, ceea ce e este mult mai indicat să fie băută împreună cu un pahar de apă.

Cafeaua cu țigările nu este combinația perfectă. Specialiștii susțin că efectele pozitive ale cofeinei sunt anihilate de substanțele nocive din tutun.

Un lucru bine de reținut este acela că băutura se bea întotdeauna înaintea mesei, pentru că, în combinația cu alimentele, această îngreuniează digestia.

Cafeaua la ibric este absolut interzisă. Cafeaua preparată în stil turcesc nu este deloc sănătoasă și ar trebui evitată în special de persoanele care au probleme digestive.

În cazul în care se ține dietă, este necesară evitarea consumului de cafea cu zahăr.

De asemenea, este recomandat să se bea doar trei căni de cafea pe zi, și nu mai multe deoarece poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme digestive sau cardiace.

Așadar, cafeaua cea mai bună este cea care are 2 lingurințe de cafea. Trebuie evitată consumul de cafea de mai multe feluri deoarece multe dintre ele sunt pline de toxine și pot fi destul de periculoase pentru organism.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: