Redactia.ro
Home » Stil de viață » Care este cel mai bun zahăr natural. Cel mai căutat îndulcitor din lume

Care este cel mai bun zahăr natural. Cel mai căutat îndulcitor din lume

Care este cel mai bun zahăr natural. Cel mai căutat îndulcitor din lume

Știm cu toții că zahărul alb rafinat, preferat de toată lumea, nu este tocmai sănătos. Mai mult de atât, medicii din lumea întreagă recomandă înlocuirea lui cu fel și fel de ingredient alternative. Puțini știu, însă, că există un zahăr extrem de bun… dar natural și sănătos!

Cel mai bun zahăr natural – cel din flori de cocos

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în fiecare zi, se consumă 27 de lingurițe de zahăr în medie de către cei mai mulți dintre noi. O statistică cel puțin îngrijorătoare, dat fiind faptul că acea cantitate reprezintă 432 de kcalorii. Practic, din cele 2000 pe care un om le poate consuma pe zi, 22% îl reprezintă doar zahărul.

Mulți ar fi tentați să creadă că nu e adevărat, mai ales că evită să consume efectiv zahăr. Ce nu știu mulți, însă, e că zahărul e conținut în mai toate produsele existente pe piață, fie sub formă de zahăr rafinat, fie ca sirop de porumb. Există, însă, soluții pentru a evita consumul crescut de zahăr: înlocuirea cu zahărul natural – cel din flori de cocos.

Cel mai căutat îndulcitor din lume – zahărul din flori de cocos

Zahărul din cocos este natural, fiind extras din seva dulce din florile proaspete de cocos. Acestea sunt procesate termic până la evaporarea apei conținute. Rezultatul este un zahăr bun, granulat, extrem de… dulce.

Ce îl face sănătos este că zahărul din flori de cocos este lipsit de nutrienți și conține doar… calorii goale. Mai mult de atât, în compoziția lui se găsesc magneziu, potasiu, zinc, fier, vitamin din complexul B, antioxidnți, polifenoli și inulină. Acesta din urmă are rolul de a încetini absorbția glucozei în sânge.

Un alt amănunt interesant de știut despre zahărul din flori de cocos este că are un indice glicemic foarte mic, de doar 35, spre deosebire de zahărul alb rafinat, care are 63.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: