Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cel mai eficient tratament în cazul diabetului zaharat

Cel mai eficient tratament în cazul diabetului zaharat

Cel mai eficient tratament în cazul diabetului zaharat

Diabetul este o boală care are drept caracteristică principală nivelul ridicat al glucozei din sânge. Este considerată una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni cronice din secolul XXI.

Afectează un număr uriaș de oameni de pe tot globul, fără a ține cont de statutul social sau de vârstă.

Din momentul în care nu este tratat deloc sau prost acesta se agravează și duce la afecțiuni de ordin cardiovascular, afecțiuni ale ochilor, probleme cu sistemul renal sau chiar cu cel nervos.

De asemenea poate să scadă pe termen lung și sistemul imunitar al organismului care la rândul lui duce la probleme de fertilitate.

Diabetul afectează din ce în ce mai mulți oameni care într-un fel au lucruri în comun: adică un stil de viață dezorganizat, un regim alimentar dezechilibrat, mai bogat în carbohidrați decât în proteine sau în vitamine, lipsa mișcării fizice regulate.

Pe aceeași listă mai au loc și stresul cronic, mediul înconjurător poluat. Acesta, chiar dacă nu pare, are o legătură foarte strânsă cu apariția diabetului. Pentru că radicalii liberi duc la îmbătrânirea prematură a întregului organism, dar și la boli cronice, respectiv a diabetului.

Factorul erediatar joacă și el un rol destul de important în instalarea diabetului zaharat

Se cunosc 2 tipuri de diabet. Primul este cel în care celulele pancreasului nu produc suficientă insulină. Această formă este caracteristică mai mult celor tineri.

Pe de altă parte, diabetul de tip 2, se manifestă în momentul în care organismul nu știe să-și gestioneze propria insulină și este specific vârstelor adulte.

După diagnostic urmează un tratament pe tot parcursul vieții fie oral fie injectabil. Apoi se schimbă complet și stilul de viață. Cei bolnavi de diabet trebuie să știe de la început că nu va fi deloc ușor. Dar că respectarea tuturor acestor reguli vor ține la distanță complicațiile.

Ca tratamente naturiste sunt recomandate: castravetele amar, frunzele de măslin, cele de dud, extractul de afine, schinduful, ginsengul și alte plante mai exotice. Toate acestea pot fi folosite desigur doar sub îndrumarea unui medic de specialitate.

Citeşte şi: Cancerul de col uterin, boala care afectează mii de românce. Ce simptome are

Cele mai frecvente 6 boli de care pot suferi exclusiv copiii

Mihaela Bilic, avertisment despre un aliment popular. Cum îţi afectează corpul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: