Redactia.ro
Home » Stil de viață » De ce cafeaua se servește cu un pahar de apă alături?

De ce cafeaua se servește cu un pahar de apă alături?

cafea

Cafeaua, elixirul magic care ne bucură diminețile, se servește în cele mai diferite moduri, după gustul și plăcerea fiecărui consumator: cu lapte sau fără, cu frișcă sau nu, dulce, amăruie, frappe, cu o mică prăjiturică alături sau cu un pahar de apă. Cea din urmă alegere, cafeaua servită cu un pahar de apă, este foarte răspândită în Turcia, țară cu tradiție în prepararea cafelei, dar este mai puțin populară la noi.

Deși cafenelele turcești oferă toate tipurile de cafea obișnuite în Europa, localnicii preferă cafeaua la ibric, tare, neagră, servită cu un pahar de apă.
Motivele pentru care cafeaua se servește cu un pahar de apa plată sunt, în general, legate de păstrarea sănătății și savurarea mai îndelungă a gustului minunat al cafelei.

Beneficiile cafelei servite cu apa

Citind părerile mai multor specialisti, de la medici la producători, vânzători și consumatori de cafea, observăm următoarele beneficii ale consumului cafelei alături de un pahar de apă plată:

1.Ajută la evitarea problemelor legate de tensiunea arterială

Nu vom intră în amănunte despre compușii bobului de cafea, dar, în mare, e bine să știm ca acesta conține cofeina și teobromină; cofeina ne energizează și ne stimulează, însă aproximativ după 20-30 de minute de la consumarea cafelei, teobromina produce o stare de moleșeală și somnolență. Specialiștii afirmă că un pahar de apă băut la cafea (o gură de cafea apoi o gură de apă), ne ajută să prevenim creșterea tensiunii arteriale. De altfel, medicii au descoperit multiple beneficii ale cafelei asupra sănătății noastre, cu condiția să o consumăm moderat și în special în prima jumătate a zilei.

2.Elimină starea de somnolență provocată de teobromină

Consumul de apă la cafea, elimină starea de moleșeală și somnolență provocată de teobromină și iubitorii de cafea se pot bucura doar de energia furnizată de cofeină pe tot parcursul zilei.

3.Previne deshidratarea

Cred că fiecare consumator de cafea știe că aceasta stimulează diureza, fapt ce poate conduce la deshidratare, care are un efect nociv asupra organismului dacă nu bem și apă la cafea.

4.Ne ajută să savurăm cafeaua îndelung

Gustul bun al cafelei este menținut mai mult timp atunci când cafeaua este băută cu apă; după fiecare gură de apă gustul cafelei se va simți din nou ca prima dată, pentru că știm – apa nu are gust, și singura aromă simțită va fi cea a cafelei.

5.Previne îngălbenirea dinților

Pigmentul conținut de cafea are drept consecință îngălbenirea dinților. Însă, dacă după fiecare gură de cafea beți apă, nu veți da voie pigmentului să fie absorbit pe suprafața dentară și, astfel, dinții voștri își vor păstra culoarea albă, naturală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: