Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face lichiorul de nuci verzi

Cum se face lichiorul de nuci verzi

Lichior de nuci verzi

Dacă ești un adept al lucrurilor făcute în casă, atunci cu siguranță trebuie să încerci această rețetă de lichior de nuci verzi. Nu ai nevoie de multe ingrediente și poate fi de mare ajutor atunci când ai musafiri și dorești să îi servești cu ceva mai aparte.

Cum se face lichiorul de nuci verzi. Rețetă pas cu pas

Lichiorul de nuci verzi este o băutută mai specială, pe care oamenii deja nu o mai prepară. Este un mare păcat, pentru că tocmai caracterul ei special ar trebui să ne atragă. Iată cum se prepară lichiorul de nuci verzi.

Pentu această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

30-40 de nuci verzi;

1 lămâie;

1,5 L alcool rafinat de 90 de grade sau vodcă de 40 de grade;

1 kg de zahăr 400 ml de apă;

jumătate de păstaie de vanilie;

Cum se prepară lichiorul de nuci verzi

Mai întâi, începem prin a spăla foarte bine lămâia și nucile. Apoi, le tăiem în cubulețe. După ce am luat un borcan potrivit pentru acest lichior, așezăm nucile și lămâia. Apoi, putem să turnăm peste aceste ingrediente alcoolul de 40 de grade.

După ce am făcut asta, este momentul să lăsăm nucile la macerat timp de 15-30 de zile. Trebuie să amestecăm zilnic, sau măcar la două zile în acest borcan cu lichiorul de nuci verzi.

După ce au trecut zece zile, pregătim siropul de zahăr. Punem un vas cu apă pe aragaz și lăsăm pe foc până când zahărul s-a topit de tot. Acest lucru ar trebuie să dureze cam cinci minute. Turnăm acest sirop peste nucile aflate deja în borcan și le mai lăsăm peste 10 zile.

Când nucile s-au macerat, strecurăm lichidul și îl punem în recipiente mai mici,  care pot fi și închise ermetic. În acest fel, ne va fi mai ușor atunci când vrem să ne servim musafirii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: