Redactia.ro
Home » Știri » Cum se fierbe, de fapt, fasolea! Greșeala pe care o fac multe gospodine

Cum se fierbe, de fapt, fasolea! Greșeala pe care o fac multe gospodine

fasole

Fasolea este unul dintre alimentele versatile care poate fi preparată în diferite moduri, în funcție de sezonul în care alegem să o consumăm. Este, însă, important să știm cât timp trebuie să fie ținută la înmuiat înainte de a fi preparată. Puține gospodine știu acest truc.

Cât timp trebuie ținută fasolea la înmuiat înainte de a fi gătită

Mulți credincioși au ales să țină Postul Paștelui. Ei sunt nevoiți, așadar, să renunțe la preparatele de origine animală, la lactate și ouă. În schimb, vor consuma mai multe produse vegetale, iar fasolea nu va lipsi din meniu. Ea poate fi folosită atât în ciorbe, tocănițe, cât și pe pâine sub formă de fasole bătută. Este hrănitoare, sățioasă și bogată în nutrienți. Cu toate acestea, poate cauza balonare și disconfort abdominal dacă nu este gătită în modul adecvat.

Pentru a evita acest disconfort, trebuie să țineți cont de un truc simplu. Bucătarii profesioniști sunt de părere că fasolea trebuie ținută în apă cu puțină sare peste noapte, apoi să fie fiartă a doua zi pentru cel puțin o oră, în timp ce apa în care fierbe este schimbată cel puțin de două ori. La fel de important este să o fierbeți în bicarbonat de sodiu pentru a evita balonarea și gazele în cazul în care știți că aveți un stomac mai sensibil.

Alimente pe care trebuie să le consumi în perioada postului

Varza călită cu sau fără mămăligă, broccoli, conopida, varza de Bruxelles sunt variante de meniuri de post bogate din punct de vede nutritiv. Laptele simplu poate fi înlocuit cu cel de migdale. Laptele de migdale este mai puțin bogat în calorii decât cel de vacă și reprezintă o sursă de vitamina A, E și D.

Nici sfecla roșie nu trebuie să vă lipseasă din alimentație în perioada postului. Consumul sfeclei roșie înlătură oboseala, ajută la reînnoirea celulelor sanguine, previne anemia și stimulează sistemul imunitar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: