Lămâile sunt foarte bune pentru sănătatea noastră, iar dacă poți să îți faci limonada cu lămâi crescute chiar de tine, de ce nu ai face-o? Iată cum să îți crești propriu lămâi, în apartament sau în casa ta.
Cum să ai grijă de lămâi ca să crească frumos
Vestea bună este că lămâiul poate crește frumos în casă, așa că nu poate fi vorba despre cultivarea acestuia în grădină, ci doar în apartament sau în casă, pentru că condițiile climatice de la noi nu sunt deloc prelnice pentru aceste plante.
Pe lângă faptul că este o plantă decorativă foarte bună, lămâiul alungă țânțarii pe timp de vară și ca bonus acesta produce și citrice, perfecte ca să faci o limonadă în zilele toride.
Trebuie să știi că lămâiul nu este o plantă care creștere repede, așa că te poți bucura cu adevărat de frumusețea lui după un an cel puțin.
Trebuie să știi, de asemenea, că lămâii au nevoie de lumină, așa că atunci când este cald afară, îl putem scoate pe terasă sau pe balcon.
Ponturi pentru îngrijirea lămâilor de ghiveci
Lămâiul nu tolerează frigul, iar dacă temperatura este mai mică de 13 grade Celsius, atunci acesta intră în repaus. Așa că nu îl lăsa în niciun caz pe balcon, dacă acesta nu e închis și încălzit. Vara, în schimb, el poate sta afară până la temperaturi de 35 de grade Celsius, căci nici canicula nu îi face bine.
Când vine vremea să înflorească și să facă fructe, trebuie să știți că în primii doi ani de viață lămâiul poate face maxim 3 sau 4 fructe și sunt șanse mari ca ele să cadă.
Rădăcinile lămâiului trebuie să respire, așa că este complet interzis să îl țineți într-un ghiveci de plastic, căci el are nevoie de unul de teracotă sau de lemn, altfel va începe să se usuce.
Cel mai bine ar fi ca planta să stea într-o cameră unde sunt 12 – 16 grade Celsius, pentru că lămâiul este foarte sensibil la schimbările de temperatură.
Lămâii sunt atacați de păianjenul roșu comun tot timpul, dar și de păduchii de frunză. Puteți face stropiri cu insecticide.