Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară băutura zeilor. Această „poţiune” vă fortifică întreg organismul

Cum se prepară băutura zeilor. Această „poţiune” vă fortifică întreg organismul

GALERIE FOTO (2)

Această băutură este supranumită elixirul „zeilor” deoarece a fost omniprezentă în viața dacilor și a daco-românilor din timpuri străvechi. Această băutură dacică a revenit în trendurile consumatorilor de pe întreg continentul European, deoarece fortifică întreg organismal cu beneficiile sale terapeutice. . În Anglia, de exemplu, la fiecare 10 minute este vândută o sticlă ce conține această licoare antică.

Când a apărut băutura „zeilor”

Specialiştii în domeniu susţin că băutura zeilor îşi are rădăcinile din India cu peste 6.000 de ani în urmă. Totodată sunt și personae care spun că datează cu 4.000 de ani în urmă.

Dacă vreți să o consumați trebuie să știți că este o băutură alcoolică care are la bază miere şi apă.

Etimologic, cuvântul hidromel ar fi de origine greacă, derivând din explicitul hydromeli, unde hydro- înseamnă apa, iar -meli se traduce prin miere.

Cei care preparau această băutură o promovau spunând că devin nemuritori prin consumul acestui elixir. Totodată, băutura aceasta le aduce consumatorilor o stare de sănătate mai bună după consum.

Această băutură a fost consumată și de către vikingi şi de către reprezentanţii altor culturi. Ca de exemplu mayaşii sau egiptenii.

„În Epoca Preistorică, mierea era singura substanță dulce concentrată folosită pe scară largă în alimentație, iar din cercetările arheologice, miedul a fost prima băutură alcoolică fermentată apărută cu mult înaintea băuturilor obținute din fructele pomilor fructiferi, viță de vie sau cereale”, relatează „Antena 3”.

Mied dacic sau băutura zeilor, proprietăţi pentru organism

Miedul dacic sau băutura zeilor are multe beneficii terapeutice care ne fortifică întreg organismal. Acesta este un cocktail de vitamine, enzime și hormoni natural.

Băutura zeilor ajută la relaxare, favorizează apariția unei stări de spirit vioaie şi euforice.

Miedul sau băutura zeilor are efecte ușor vasodilatatoare, pentru bărbați, inclusiv în zona pelviană, de stimulent hormonal și, prin efectul său tonic nervos, ajută la depășirea barierelor și blocajelor psihice.

Această băutură se consumă pe stomacul golc. Se poate bea un pahar dimineața, la prânz și seara.

Rețeta

Reţetă homemade mied dacic sau băutura zeilor

un litru apă;

6-8 linguri miere;

o linguriță polen.

„Se dizolvă bine mierea și polenul în apă. Se lasă 2-3 zile la temperatura camerei. Se agită bine de 2-3 ori pe zi pentru omogenizarea conținutului. După această perioadă se pune la rece și poate fi consumat. Miedul preparat după această rețetă în casă conține alcool într-o cantitate extrem de mica”, explică aceeași sursă.

Acesta se poate găsi și în comerț

honey-land.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: