Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se fac clătitele cu cașcaval și verdeață. Rețeta simplă pe care poți s-o prepari în doar câteva minute

Cum se fac clătitele cu cașcaval și verdeață. Rețeta simplă pe care poți s-o prepari în doar câteva minute

Clatitele sunt celebre în aproape toată lumea. De la cele foarte fine din Franța sau din Italia, până la cele nedulci din estul Europei, Ucraina sau Rusia. Sunt o idee bună și se fac rapid atunci când ai poftă de ceva dulce. Oricum, le poți face după preferințe: dulci sau mai sarate, foarte dulci, le poti face in tigaie obisnuite sau in aparate speciale. Poti sa le umpli cu orice ai posibilitatea sau chef.

Cum se prepară clătitele cu cașcaval și verdeață. Rețeta simplă pe care poți s-o pregătești în doar câteva minute. Se fac rapid și sunt foarte apetisante.  Clătitele făcute dupa această rețetă se pot consuma în oricare parte a zilei. Totuși, nutriționiștii spun că a apărut o tendință de a consuma clătitele doar la micul dejun datorită tuturor nutrienților lor, dar și pentru faptul ca acestea dau foarte multă energie.

Ingrediente:

  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • 150 gr cascaval (alege un sortiment tare)
  • 1 lingurita ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pahar faina
  • 1 linguita sare
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 pahare lapte

Mod de preparare:

Pătrunjelul trebuie spălat, iar mai poi tăiat mărunt. Rade cașcavalul pe răzătoarea mică. Într-un bol pentru mixer adaugă ouăle împreună cu sarea și bate-le foarte bine. Apoi adaugă zahărul și continuă să mixezi până obții o spumă. Adaugă apoi laptele și untul topit, însă ai grijă să nu fie fierbinte.

Treptat încorporează făina pe care ai amestecat-o în prealabil, cu praful de copt. Apoi pune cașcavalul, verdeața și usturoiul pisat foarte bine. Unge o tigaie pentru clătite cu uleiul vegetal și prepară clatitele in mod normal. Clătitele trebuie servite calde, cu cașcaval ras pe deasupra și cu o lingură de smântână. Poftă bună!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: