Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară, de fapt, siropul de mentă. Află care este cea mai bună rețetă

Cum se prepară, de fapt, siropul de mentă. Află care este cea mai bună rețetă

Cum se prepară, de fapt, siropul de mentă

Siropul de mentă este folosit atât vara, cât și iarna. Pe lângă faptul că este gustos și răcoros, siropul de mentă are și numeroase benficii pentru sănătate. Astfel, pentru a prepara această rețetă este indicat ca menta să fie culeasă în luna mai sau la finalul verii. Siropul poate fi ținut în sticle sterilizate și consumat tot timpul anului.

Cum se prepară, de fapt, siropul de mentă

Cel mai bun suc consumat pe timp de vară, sau în timpul iernii este siropul de mentă. Este o rețetă ușor de preparat și un deliciu benefic pentru un stil de viață sănătos. Siropul de mentă, spun nutriționiștii, este o rețetă extrem de răcoros și de revirgoran. Menta este cunoscută în antichitate ca fiind benefic pentru proprietățile sale curative, fiind una dintre cele mai cunoscute plante medicale.

De asemenea, menta este o plantă extrem de aromată care aduce multe beneficii organismului.Siropul de mentă stimulează sistemul imunitar, avâbd vitamina B, calciu și fosfor. Mai mult, datorită conținutului său în uleiuri volatile menta este folosită și ca medicament și ca aromatizant în industria cosmetică. În schimb, acesta nu este indicat în doze mari în ulcerul gastic sau duodenal.

Ingrediente necesare pentru siropul de mentă

  • 1 cana cu frunze proaspete de menta tocate
  • 1 cana cu zahar granulat sau 1/4 cana de miere
  • 1 cana cu apa
  • zeama de la jumatate de lamaie

Prepararea siropului de mentă

Frunzele de mentă se spală foarte bine și se pun la uscat pe un prospo, după care într-o cratiță cu apă se adaugă zahărul/ mierea și zeama de lămâie și se amestecă bine. Se adaugă frunzele tocate de mentă. Acestea se lasă la fiert timp de 10-25 minute, iar la final se ia vasul de pe foc și se lasă timp de 2-3 ore să tragă, după care se mai dă în clocot și se pune în sticle sterile.

Ingrediente sirop de mentă presărat la rece

  • 1 kg frunze proaspete de menta
  • 1 kg de miere de menta
  • 1 litru de apa
  • zeama de la o lamaie

Frunzele de mentă se spală foarte bine după care se pun la uscat. După ce s-au uscat, acestea se așează pe o planșetă și se zdrobesc cu un sucitor, iar într-un borcan mare, menta, mierea și zeama de lămâie și se amesteză până se omogenizează mierea. Așadar, se lasă totul la macerat timp de două săptămâni, într-un loc fără lumină și rece. Este bine să se amestece conținul timp de 5 minute la fiecare 2 zile. La sfârșit, se strecoară printr-un tifon dublu și se pune în sticle. Siropul presat la rece are cel mai mare conținut de plantă, păstrând intacte toate proprietățile mentei, fiind benefic în mai multe afecțiuni, precum tulburările digestive și secretorii, colici și convulsii, hepatita, litiaza biliară și renlaă. Sucul de mentă se bea împreună cu un adaos de trei părți, la o parte de sirop concentrat. De asemenea, nutriționiștii susțin că zahărul se poate înlocui cu zahăr din stevie, care are 0 calorii și 0 indice glicemic, ceea ce înseamnă că protejează organismul de efectele negative pe care le are zahărul normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: