Redactia.ro
Home » Stil de viață » Învață cum să prepari sirop de măceșe. Beneficiile unei băuturi delicioase

Învață cum să prepari sirop de măceșe. Beneficiile unei băuturi delicioase

sirop macese

Măceșul este un arbust acoperit de spini, care face fructe roșii. Originar din regiunile temperate, este folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională.

Florile și frunzele se culeg în lunile mai-iunie, în faza de înflorire deplină. În funcție de specie și de altitudine, fructele – măceșele – se culeg manual în perioada august-octombrie. Recoltarea acestora se face când sunt perfect tari, înainte de căderea brumei, deoarece fructele brumate se înmoaie și pierd o parte din vitamina C.

După recoltare, măceșele trebuie uscate rapid, pentru a nu pierde substanțele active. Totodată, trebuie ferite de soare pentru că se încing foarte ușor și fermentează. Modul corect de uscare este cu aer cald, la o temperatură de 85-105 grade Celsius, până ce măceșele devin tari și friabile.

Beneficiile consumului de sirop de măceșe

Măceșele au un conținut bogat de vitamina C, vitaminele A, P, K, B1 și B2, zaharuri, acid citric, fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf și seleniu. Mai mult, fiind un puternic antioxidant care facilitează absorbția fierului și a calciului în organism, consumul de măceșe combate bolile de tip infecțios.

Siropul de măceșe este o adevărată minunăție în gospodărie. Beneficiile pe care le oferă vor fi într-adevăr vizibile. Părinții noștri sau bunicii cunosc cu siguranță care sunt proprietățile nutritive ale măceșului. Siropul de măceșe va conferi întotdeauna consumatorului un tonus extraordinar.

În cazul în care te confrunți cu sângerări gingivale și scuipi sânge atunci când te speli pe dinți, e bine să ai în vedere faptul că siropul de măceșe ajută la prevenția acestui lucru. De asemenea, contribuie la întărirea sistemului imunitar și ajută la vindecarea rănilor.

Rețetă de sirop de măceșe

Iată pașii ce trebuie urmați pentru a prepara acest sirop minune pentru organismul tău:

• Este nevoie de 1 kg de măceșe, de pe care se vor îndepărta codițele.

• Se spală cu grijă măceșele.

• Acestea se toacă mărunt. Dacă ai un blender, nu ezita să îl folosești.

• După ce măceșele au fost mărunțite, acestea se toarnă imediat într-o oală cu apă fierbinte. Apa va trebui să acopere toate măceșele pentru ca siropul să nu își piardă consistența.

• După ce măceșele au dat în clocot, puteți opri focul și lăsa la răcit timp de 15 minute.

• Se strecoară apoi fiertura, iar resturile rămase se pun înapoi în oală. Se lasă până dă din nou în clocot, pentru a extrage toată consistența fructelor.

• Se strecoară din nou siropul rezultat, care începe să aibă consistența unui suc de roșii.

În China, măceșele erau indicate pentru tratarea afecțiunilor digestive. În ceea ce îi privește pe romani, aceștia le foloseau ca remedii pentru 30 de boli. În America de Sud, măceșele erau un leac sigur pentru afecțiunile musculare, la concurență cu ghimbirul. În timp, numărul afecțiunilor tratate cu măceșe a sporit considerabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: