Redactia.ro
Home » Știri » Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România
La mănăstirile din România există o rețetă specială pentru pasta de leurdă. La unele mănăstiri, carnea nu se consumă deloc. „Usturoiul ursului” sau leurda este planta răspândită în multe păduri din România. Se găseşte din plin, fiind preferată de bucătari pentru diferite salate sau paste. Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

„Usturoiul ursului” sau leurda, răspândită în multe păduri din România

Leurda este o plantă de primăvară delicioasă, cu multiple beneficii pentru organism. Considerată o minune a naturii, leurda poate fi folosită în numeroase rețete culinare sănătoase. Pentru bucătăriile mănăstirilor, perioada trufandalelor este o adevărată binecuvântare, mai ales că se suprapune peste zilele din cadrul Postului Paştilor. De aceea, ştevia, leurda sau loboda sunt nelipsite de pe masa vieţuitorilor aşezămintele monahale. datorită proprietăților și beneficiilor sale pentru organism. Planta are un gust foarte asemănător usturoiului, dar are și o prospețime aparte.

Ce beneficii vă aduce consumul de leurdă. E bună pentru sănătatea inimii

Mai multe studii au ajuns la concluzia că are chiar mai multe proprietăți terapeutice decât usturoiul pentru organism. Acest lucru se datorează, se pare, faptului că leurda crește în mod sălbatic, păstrându-și însușirile nealterate. Are efecte benefice asupra inimii şi a vaselor de sânge, dar și asupra digestiei, sistemului imunitar şi a celui endocrin.

Leurda este un antiviral natural

Leurda conţine carotenoizi, vitaminele A şi C, vitamine din complexul B, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru şi proteine. Planta are un efect depurativ, detoxifiant, antiseptic, antiviral, antimicrobian și un rol imunomodulator. De asemenea, leurda are asupra organismului o acţiune antihipertensivă, vasodilatatoare periferică, fiind un fluidifiant sangvin şi antiplachetar sangvin

Cum se prepară pasta de leurdă la marile mănăstiri din România

400 de grame de leurdă
200 de mililitri de ulei de măsline
100 de grame de caşcaval ras
1 ardei iute verde
3 fire de mentă
150 de grame de seminţe de floarea soarelui
2 fire de leuştean proaspăt
5 frunzuliţe de salvie proaspătă
frunze proaspete de pătrunjel
1 linguriţă de cimbru uscat
½ linguriţă de oregano uscat sare şi piper

Mod de preparare

Inițial se spală bine toate frunzele apoi se rup în două și se bagă în robotul de bucătărie. După aceea, se adaugă ardeiul iute curățat și semințele, apoi totul se amestecă la viteză mare. Pentru a obține o pastă, transferam verdeţurile în blender, adăugăm caşcavalul, restul mirodeniilor şi seminţele. La final se adaugă uleiul încet până se formează pasta. Se pune pasta pe o folie, se rulează și se păstrează la frigider înainte de a fi consumată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: