Știți cu ce merg foarte bine pe burgerii, carnea de porc, nachosul sau cartofi prăjiți? Gogoșarii marinați cu ceapă! Această versiune rapidă și ușoară, refrigerată, vă va ajuta să le aveți cu ușurință la îndemână oricând aveți nevoie de ele.
Cum se pun la borcan gogoșarii marinați cu ceapă
Nu o să vă vină să credeți cât de simplu se prepară gogoșarii marinați cu ceapă. Ceapa roșie tăiată felii subțiri și gogoșarii se pun într-un borcan, presărate cu condimente pentru murături și apoi acoperite cu un amestec cald de oțet, grenadină, zahăr și sare care pătrunde adânc în ceapă, dându-i o culoare roz superbă și făcând din ea un adaos acrișor, picant și frumos crocant la tot felul de mâncăruri. Dacă sunteți un fan al cepei ca mine, acestea ar putea fi un nou favorit.
Câteva sfaturi pentru gogoșarii marinați cu ceapă
Condimentele pentru murături sunt disponibile pre-făcute în majoritatea magazinelor alimentare, la raionul de ierburi și condimente. Cu toate acestea, dacă doriți să vă faceți singuri, puteți folosi o combinație din oricare dintre următoarele: boabe de piper întregi, semințe de coriandru întregi, semințe de muștar întregi, condimente întregi, piper roșu zdrobit.
Tăiați suficient gogoșari cât să umpleți borcanele. Feliați ceapa cât de subțire puteți. Dacă nu aveți sirop de grenadină, puteți sări peste el – dar le face o nuanță și mai frumoasă de roz. Pentru a turna lichidul în borcane puteți folosi o pâlnie de conserve – păstrează totul în borcan și nu peste tot pe tejghea. Dacă nu aveți o pâlnie, transferați lichidul într-un ulcior de măsurat deasupra chiuvetei, apoi folosiți ulciorul pentru a-l turna în borcane!
Rețetă pentru gogoșarii marinați cu ceapă
Această rețetă face două borcane.
Ingrediente:
2-3 cepe roșii de mărime medie și 3-4 gogoșari tăiați felii subțiri
2 linguri de condimente pentru murături
3/4 cană de oțet de cidru de mere
3/4 cană de oțet de vin roșu
3/4 cană de apă
1/4 cană de sirop de grenadină
1/4 cană de zahăr
2 lingurițe de sare
Instrucțiuni de pregătire pentru gogoșarii marinați cu ceapă
Tăiați ceapa roșie în felii subțiri, împărțiți-o între două borcane de jumătate de litru.
Puneți 1 lingură de condiment pentru murături în fiecare borcan, peste ceapă.
Într-o cratiță mică, combinați cele două oțeturi, apa, siropul de grenadine, zahărul și sarea. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă timp de doar 30 de secunde până la 1 minut, până când sarea și zahărul sunt complet dizolvate.
Se toarnă cu grijă jumătate din lichid în fiecare borcan.
Împingeți ușor ceapa în lichid cu ajutorul unei furculițe.
Lăsați să stea pe tejghea până când ajung la temperatura camerei – aproximativ 30 de minute.
Puteți folosi imediat, apoi puneți capacul pe borcane și păstrați-le la frigider. (Se vor păstra timp de 2-3 săptămâni la frigider).