Redactia.ro
Home » Știri » Cum se refolosește corect masca de protecție. Sfaturile medicului Ciuhodaru

Cum se refolosește corect masca de protecție. Sfaturile medicului Ciuhodaru

refolosirea mastilor de protectie

Conducătorul comisiei de coordonare și monitorizare a infecției cu coronavirus de la Spitalul Clinic de Urgență “Nicolae Oblu” din Iași, a explicat cum se refolosesc măștile de protecție. Tudor Ciuhodaru a declarat că folosirea măștii este una dintre metodele principale de prevenire împotriva coronavirusului.

Cum se refolosește masca de protecție?

Conform medicului Tudor Ciuhodaru, măștile de protecție reprezintă principala metodă de prevenire a infecției cu noul virus. Pentru a vă feri de infecția de coronavirus, medicul a dat câteva sfaturi de refolosire a măștilor de protecție.

Potrivit acestuia, mâinile trebuie spălate corect persoanele înainte de atinge masca de protecție, și trebuie reținută regula de a nu pune mâna pe față.

Pentru a nu contamina masca când se dă jos, sfatul medicului este să se apuce masca cu două degete pe exteriorul acesteia, apoi se coboară marginea de sus până sub buza inferioară.

Trei metode de a folosi masca de protecție

Potrivit acestuia, sunt trei metode de reutilizare a măștilor de protecție.

(1) Ultraviolete (soare) – 30 de minute
(2) Vapori de apă (apă care fierbe)……….10 minute
(3) Aer cald la 70 de grade – 30 de minute.
(!!!) NU utilizați pentru decontaminare substanțe pe bază de alcool sau clor (distrug textura și eficiența măștii iar clorul poate fi toxic), spune medicul Ciuhodaru.

Dacă masca nu este rupă sau murdară, aceasta poate fi purtată de mai multe ori, iar dacă este produsă dintr-un material textil se poate pune în chiuvetă și se spală cu detergent obișnuit.

3.Dacă vă simţiţi mai în siguranţă, puteţi călca masca pentru „sterilizare”.
4.Tusea sau strănutul pot trage ca niște proiectile picăturile din gură sau nas cu o viteză de 50 de metri/secundă (pentru strănut) sau 10 m/ s(pentru tuse).
5. Picăturile pot ajunge chiar până la 6m distanță.
6. !!!Virusul rezistă minim 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi 4 zile pe diferite suprafeţe.
7.Se poate transmite la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată. Rata de transmisie 1 la 7.
8.„Distanța sigură” actuală în întâlnirile sociale poate să nu fie suficientă – cu excepția situației în care purtați o mască (simplă), a precizat Tudor Ciuhodaru într-o postare pe Facebook.

După 15 mai, toate lumea va purta măști de protecție

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a precizat că după ce România va scăpa de starea de urgență, pe 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție.

Am decis ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Măsura nu este limitată în timp și vom renunța la purtarea măștii poate într-un an, când scăpăm de pandemie”, a spu Iohannis.

Referitor la costul măștilor de protecție, ministrul Economiei, a anunțat că România va avea minim un  milion de măști zilnic, iar prețul acestora este în jur de 2 lei, fără TVA.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: