Redactia.ro
Home » Știri » Măștile de protecție, obligatorii în cinci județe din România. Ce spune medicul Raed Arafat

Măștile de protecție, obligatorii în cinci județe din România. Ce spune medicul Raed Arafat

Masti de protectie

Începând de astăzi, purtarea măștilor de protecție devin obligatorii în județele Galați, Iași, Vaslui, Suceava și Maramureș. Oamenii sunt obligați să își acopere nasul și gura pentru a nu se infecta cu coronavirus.

Măștile de protecție au devenit obligatorii

Începând de luni, 6 aprilie 2020, Comitele pentru Situații de Urgențe din județele Vaslui, Suceava, Iași, Galați și Maramureș au decis să fie obligatorie purtarea oricărei măști de protecție a gurii și nasului.

Oamenii sunt obligați să poarte măștile de protecție în spațiile publice, transportul în comun, magazine și farmacii.

În mijloacele de transport în comun din Județul Iași, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice etc.) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.”, se arată în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj postat pe Facebook prin care îi îndemna pe toți românii să nu mai părăsească locuințele fără măștile de protecție, chiar dacă există sau nu persoane infectacte cu coronavirus în jurul lor.

Tudor Ciuhodaru, face apel la cetățenii români să se supună restricțiilor și măsurilor de urgență pentru a se feri de coronavirus.

Limitarea răspândirii coronavirusului

În aceeași ședință organizată de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență ale celor cinci județe au decis ca administratorii și deținătorii magazinelor, farmaciilor, piețelor nu vor permite cetățenilot accesul fără mijloace de protecție. De asemenea, în aceste locuri, vor fi montate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Mai mulțe țări au adoptat această măsură pentru a limita răspândirea coronavirusului, cum ar fi în Cehia și Slovenia, Austria precizând în urmă cu câteva zile că dorește să facă această recomandare în supermarketuri.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că măștile medicale trebuie oferite personalului din instituțiile medicale, dar a decis să se utilizeze măștile și de marele public cu scopul de a opri răspândirea noului virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: