Redactia.ro
Home » Știri » Măștile devin obligatorii într-un județ din România. Localnicii pot părăsi domiciliul doar dacă sunt acoperiți

Măștile devin obligatorii într-un județ din România. Localnicii pot părăsi domiciliul doar dacă sunt acoperiți

Masti pentru protectie

Primul județ din România care își obligă locuitorii să poarte măști este orașul Galați. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați și va intra în vigoare de săptămâna viitoare.

Măștile devin obligatorii

Potrivit Mediafax, Galați devine singurul județ din România în care localnicii sunt obligați să poarte măști dacă vor părăsi domiciliul. Reprezentanții Comitetului Județean Galați au decis ca toate persoanele care părăsesc domiciliul trebuie să poarte măști pentru a-și acoperi nasul și gura.

Însă, autoritățile au decis că pot fi purtate orice măști, nu neapărat cele medicale, fiind acceptate și cele din pânză. De asemenea, conform acestora, eșarfele și fularele sau alte accesorii vestimenatre sunt acceptate.

Măsura va fi impusă începând de luni, 6 aprilie. Acestea au fost luate pentru a-i proteja pe cei din jur de persoanele infectate cu coronavirus.

Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană poate fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânzăs sau orice alte tipuri de protecție care să acopere nasul și gura„, au precizat reprezentanții Prefecturii Galați.

Ce se întâmplă cu cei care nu respectă măsurile impuse?

Cei care nu vor respecta această măsură impusă în Galați, pot fi sancționate, iar această măsură se aplică tuturor persoanelor aflate în spații publice, vizitatori și salariați.

De asemenea, această decizie a fost luată după modelul unor măsuri luate în țările Cehia, Bulgaria și Austria și în metropelele Hong Kong, Seul și Tokio.

Persoanele din conducerea spațiilor publice au obligația să se asigure că angajații și vizitatorii sau clienții să pună în aplicare măsura luată de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

În urmă cu câteva zile, ministrul Economiei, Virgil Popescu a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook că au început producțiile măștilor în ROmânia. ACesta a declarat că din 15 aprilie se vor utiliza aproximativ 500.000 de bucăți pe zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: