Redactia.ro
Home » Știri » Ordonanța de urgență care prevede amenzi mai mari a intrat în vigoare astăzi. Câți bani vor plăti cei care încalcă măsurile

Ordonanța de urgență care prevede amenzi mai mari a intrat în vigoare astăzi. Câți bani vor plăti cei care încalcă măsurile

Sanctiuni majorate

Ordonanța de urgență militară care prevede majorarea amenzile pentru încălcarea regimului stării de asidiu a fost publicată marți, în Monitorul Oficial al României.

Amenzi majorate pentru cei care încalcă măsurile militare

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea stării de urgență a fost introdusă marți, 31 martie, în Monitorul Oficial al României.

Așadar, sancțiunile pentru persoanele fizice care nu respectă regulile luate de ministerul de Interne, sunt între 2.000 lei și 20.000 lei, spre deosebire de minim 100 și maxim 5.000 lei, cât erau până la ora actuală.

Pentru persoanele juridice care încalcă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 lei la 10.000 lei. Iar maximul amenzilor pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 lei.

De asemenea, au fost introduse sancțiuni suplimentare pentru românii care nu respectă măsurile impuse de lege.

-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
-suspendarea temporară a activităţii;
-desfiinţarea unor lucrări;
-refacerea unor amenajări.

Mai mult, toate aceste sacțiuni vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

România se află în scenariul 4

Luni, 30 martie, România intra în sceanariul 4 după ce au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela a elaborat Ordonanța militară cu numărul 6 pentru județul Suceava, după ce au fost depistate peste 500 de cazuri de coronavirus.

Ordonanța militară nr.6 prevede următoarele:

Art 1. Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă din următoarele opt comune. Adancata, Salcea, Ipotești. Bosanci. Scheie, Pătrăuți și Mitocu Dragomirei.

Art.2 Se instituie pe perioada stării de urgență o zonă de protecție. Ca perimetru de siguranță în jurul localităților, carantinate, formată din toate celelalte unități teritoriale administrative din județul Suceava.

Art. 3 În zona carantinată prevăzută la art.1, este permisăm intrarea, respectiv ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență,

Ministerul Transporturilor nu vor comercializa bilete pentru călătorii din județul Suceava

Art.4 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane. Nu vor comercializa bilete sau abonamente sau alte titluri de călătorie pentur transportul călătorilor în zona de carantină

Art.5 Toate Restricțiile stabilite prin ordonanțe militare precedente se aplică în mod corespunzântor în localitățile carantinate și în zona de protecție.

Art.6 – Se împuternicește Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava (CJCCI) pentru a stabili completări și derogări în ceea ce privește dispozițiile prevăzute la art. 3.

Pentru mai multe detalii despre Ordonanța militară numărul 6, intrați aici