Redactia.ro
Home » Știri » Lista amenzilor pentru persoanele care încalcă ordonanța militară a circulației pe străzi

Lista amenzilor pentru persoanele care încalcă ordonanța militară a circulației pe străzi

Lista amenzilor pentru persoanele care încalcă ordonanța militară a circulației pe străzi

Duminică seara, autoritățile au publicat lista cu amenzi pentru persoanele care nu respectă noile restricții. Potrivit listei, sumele cuprinse se ridică între 100 și 5000 de lei, dacă nu respecți noile reguli convocate de către autorități.

Autoritățile au transmis că amenda pentru persoanele fizice care încalcă Art. 3 din Ordonanța Militară 2/2020 este între 100 lei și 5000 de lei. Iar pentru firme între 1.000 de lei și 70.000 lei. De asemenea, există și un minim cuprins între 50-500 lei.

Persoanele care circulă în afara locuinței, gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Prin fomarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Încălcarea restricției de circulație pe timp de noapte

Potrivit Ordonanței Militară, în intervalul orar 22.00-06.00, persoanele pot circula în afara locuinței doar dacă au declarația oficială pentru motivele prevăzute.

Declarația pe propria răspundere trebuie să prezinte nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței, data completării și semnătura. Această măsură se va aplica începând de luni, ora 22.00.

Amenda pentru încălcarea acestei măsuri este între 100 lei și 5.000 lei, iar pentru persoanele juridice amenda este între 1.000-70.000 lei. Minimul este între 50 lei și 500 lei.

Lista de amenzi nu conține contravenții pentru intervalul 06.00-22.00, în timpul zilei aceste măsuri sunt doar la nivel de recomandare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini