Redactia.ro
Home » Știri » Sancțiuni noi pentru încălcarea măsurilor militare. Cât vor plăti cei care nu respectă ordonanțele militare

Sancțiuni noi pentru încălcarea măsurilor militare. Cât vor plăti cei care nu respectă ordonanțele militare

amenzi 2020

Secretarul de stat al MAI a anunțat duminică seara, că a fost format un proiect de ordonanță de urgență, care prevede mărirea sancțiunilor pentru persoanele care pleacă din izolare și carantină.

Amenzi noi pentru încălcarea restricțiilor

Bogdan Despescu a transmis că noul proiect de ordonanță de urgență este deja pus în procedură de transparență decizională.

Așadar, secretarul de stat a anunțat că sancțiunile pentru persoanele fizice care nu respectă măsurile de urgență, mai exact dacă vor pleca din izolare și carantină vor plăti o sumă cuprinsă între 2.000 de lei și 20.000 de lei, spre deosebire de 100 și 5000 de lei, cum erau în urmă cu o zi.

De asemenea, amenzile pentru persoanele juridice care încalcă prevederile legale în perioada de carantină, se vor mări.

Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei şi maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare se măreşte de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei„, a declarat secretarul de stat al MAI, Bogdan Despescu.

Persoanele aflate în carantină vor suporta cheltuielile

Totodată, secretarul de stat a declarat că persoanele aflate în izolare la domiciliu, care încalcă măsurile de urgență, vor intra în carantină și vor fi obligați să suporte toate cheltuielile. Mai mult, ministrul Afacerilor Interne a declarat că cei care nu vor respecta carantinarea, vor intra în carantină încă 14 zile și vor plăti toate cheltuielile aferente carantinării.

Împreună cu colegii din conducerea MAI, cu cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiţia în care obligatoriu vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare”, a spus Marcel Vela.

Conform MAI, până în prezent au fost întocmite 200 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În ultimele 24 de ore,au fost verificate aproximativ 94.000 de persoane situate în peste 360.000 de locații de carantină, și 800 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurii de izolare.

Conform secretarului de stat al MAI, au fost dispuse amenzi de 46 milioane lei și au fost depistate 33.000 de pesoane care nu au respectat restricționarea circulației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: