Redactia.ro
Home » Știri » Cum se rezolvă subiectele la Limba Romană la Evaluarea Națională. Tot ce trebuie să știe elevii

Cum se rezolvă subiectele la Limba Romană la Evaluarea Națională. Tot ce trebuie să știe elevii

GALERIE FOTO (3) S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2023, după contestaţii. Unde pot fi văzute notele

Astăzi, 25 iunie 2024, elevii claselor a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română în cadrul Evaluării Naționale. Examenul a fost susținut de peste 160.400 de elevi înscriși, fiind una dintre cele mai importante etape în încheierea ciclului gimnazial.

Subiectele și baremul de corectare

Subiectele au inclus cerințe variate, de la analiza unor texte literare la redactarea unor compuneri. La ora 11:00, proba s-a încheiat și a fost publicat baremul de corectare. Conform Ministerului Educației, subiectele au fost concepute pentru a evalua competențele de lectură și de exprimare scrisă ale elevilor, iar baremul a fost gândit pentru a asigura o corectare obiectivă și transparentă a lucrărilor.

Calendarul probelor și organizarea examenului

Evaluarea Națională continuă cu proba scrisă la Matematică pe 27 iunie și cu proba la Limba Maternă pe 28 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe 4 iulie, între orele 08:00 – 12:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 9 iulie.

Reacții și pregătiri pentru viitoarele probe

Elevii și profesorii au întâmpinat cu seriozitate prima probă a Evaluării Naționale, considerând-o un prim pas esențial în drumul către admiterea la liceu. Mulți dintre elevi și-au exprimat emoțiile și așteptările pe rețelele sociale, în timp ce profesorii i-au încurajat să se concentreze și să se pregătească temeinic pentru următoarele probe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: