Redactia.ro
Home » Știri » Cum se ține corect postul Paștelui. Întreg ritualul trebuie să urmeze aceste reguli

Cum se ține corect postul Paștelui. Întreg ritualul trebuie să urmeze aceste reguli

Cum se ţine corect postul Paştelui

Postul Paştelui 2021. Peste doar câteva zile va începe Postul Sfintelor Paști, perioadă în care creștinii trebuie să se abțină de la bucate alese, pentru ca obține iertare și pentru a fi împărtășiți cu sângele și trupul Domnului. Iată ce reguli trebuie să respecți în timpul postului.

Ce reguli trebuie să respecți în timpul postului

Postul Paștelui este cel mai mare din an, el având 40 de zile. Acesta se mai numește și Postul Mare tocmai din această cauză. La cele 40 de zile de post se mai adaugă și Săptămâna Patimilor, în care regimul este unul chiar mai aspru. Pe data de 7 martie, a avut loc Lăsata secului de carne, iar în duminica zilei de 14 martie 2021 este Lăsata secului de brânză.

După aceea începe, în mod oficial, Postul Paștelui. Iată ce reguli trebuie să respecți pentru a ține corect acest post.

Mai întâi, trebuie să știm că nu trebuie să postim nu mai de mâncare ce și de păcate. De altfel,  acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem în perioada postului, căci încercăm să ajungem la o izbăvire de păcate. Nu trebuie să dormim în zilele de post negru, iar tradiția spune că diavolul râde de noi pentru că am încercat să trecem mai repede prin ziua de post și să nu suferim din cauza lipsei de hrană.

Nu trebuie să ne certăm să înjurăm sau să blestemăm în zilele de post. Trebuie să ne iertăm aproapele, indiferent ce s-a întâmplat și mai ales să nu facem cu resentimente.

Regulile din timpul Postului Paștelui

În timpul postului trebuie să ne rugăm, atât dimineață cat și seara, și nu numai pentru noi ci și pentru cei apropiați sau cei care au parte de evenimente nefericite. În post trebuie să citim un capitol din Sfânta Scriptură zilnic. De asemenea, se mai spune că nu trebuie să ne mândrim cu faptul că ținem post și noi trebuie să fim singuri care știu acest lucru. Atunci când avem ocazia trebuie să ne spovedim cât mai repede.

Inclusiv Biserica Ortodoxă ne recomandă să tratăm cu atenție această perioadă de post, pentru că nu este una doar despre mâncare ci mai degrabă despre mântuirea lăuntrică.

„Mesajul în perioada de post este a nu te mai risipi existențial, a nu te mai risipi lăuntric ci a te întoarce acasă și din poziția omului cu rădăcini în valorile credinței sale să faci binele mai intens decât îl faci în afara perioadei de post. Avem această uriașă șansă să putem intensifica binele pe care îl facem în multe feluri. A renunța doar la anumite alimente nu rezolvă nimic în mod profund. Registrul moral al postului este esențial”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: