Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va finaliza războiul ruso-ucrainean. Iată 5 scenarii posibile

Cum se va finaliza războiul ruso-ucrainean. Iată 5 scenarii posibile

Cum se va finaliza războiul ruso-ucrainean.

Cum se va finaliza războiul ruso-ucrainean. Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în urmă cu mai bine de două săptămâni, iar oamenii și forțele armate din țara vecină continuă să țină piept cu eroism forțelor vecine. Cu toate astea, mulți analiști și strategi cred că Ucraina va fi cucerită de Rusia.

Cum se va finaliza războiul ruso-ucrainean. Iată 5 scenarii posibile

Rusia a invadat Ucraina pe 23 februarie, când Vladimir Putin a ordinat o „operațiune militară specială”. De mai bine de două săptămâni, ucraineii se luptă cu armata rusă, iar până acum au reușit să țină piept cu eroism. Chiar și așa, mulți analiști și strategi au declarat că scenariile pentru Ucraina ar putea fi sumbre. În cel mai optimist scenariu, Rusia își va retrage trupele armate, iar Ucraina va rămâne o națiune suverană.Dar cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. CNBC a analizat câteva scenarii pentru Ucraina, din care nu este exclus „un miracol”.

1. Victoria totală a Rusiei și răsturnarea lui Volodimir Zelenski. În ciuda dificultătilor întâmpinate de ruși, victoria lor este considerată ipoteza cea mai probabilă. Cu toate astea, Putin ar plăti un preț mare în ceea ce privește pierderile militare și economice, reputația aparatului său de apărare, consensul interna și relațiile internaționale, De asemenea, experții nu exlud ca Putin să urmărească o victorie totală cu răsturnarea guvernului lui Zelenski și posibila ucidere a președintelui ucrainean.

2. Victoria parțială a Rusiei, împărțirea Ucrainei, guvernul Zelenski în Occident. Până acum, Zelenski a respins orice ofertă americană de a fi evacuat din Kiev. Cu această decizie, cel mai probabil a salvat ideea unei națiuni ucrainene independente.

3. Acord negociat, care presupune că nimeni nu primește torul până în prezent. Ucraina părea deschisă la concesii privind zonele pe care nu le controla din 2014, Crimeea și zonele din Donbass prezidate de separatiști pro-ruși. În schimb, Ucraina a exclus cu fermitate posibilitatea de a accepta propria demilitarizare, o declarație de neutralitate permanentă care să fie inclusă în Constituție.

4. Retragerea forțelor ruse și răstunarea lui Putin este cel mai optimist scenariu. După 22 de ani de putere, impasul militar și nemulțumirea generală cauzate de sancțiuni ar putea duce elitele și aparatele militare să se revolte.

5. Un posibil război între Rusia și NATO. Chiar dacă ar însemna un rezultat catastrofal, și această variantă este inclusă. O reacție rusă poate fi declanșată de multe mișcări occidentale, de la trimiterea de arme la Kiev până la sancțiuni. Până acum, NATO a subliniat că nu alianța îi aprovizionează pe ucraineni și a refuzat cererile repetate ale acestora de a se implica. Cu toate astea, nu au lipsit avertismentele reciproce, iar rusii au precizat clar că trimiterea polonezilor la Kiev ar deschide un scenariu nedorit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: