Redactia.ro
Home » Bacalaureat 2020 » Cum se vor desfășura examenele naționale și bacalaureatul în 2020. Ce trebuie să știe elevii

Cum se vor desfășura examenele naționale și bacalaureatul în 2020. Ce trebuie să știe elevii

Cum se vor desfășura examenele naționale și bacalaureatul în 2020. Ce trebuie să știe elevii

Bacalaureantul din anul 2020 și examenele naționale vor fi cel puțin diferite față de tot ceea ce știam până acum. Pe lângă emoțiile normale ale elevilor, aceștia trebuie să se procupe și de condițiile în care se va desfășura examenul, de purtarea măștilor și de teama de a nu se infecta cu coronavirus.

Cum se vor desfășura examenele

Anul acesta urmează să dea examenul maturității circa 187.000 de elevi. Datele edupedu.ro arată că atâția elevi au dat simulările în clasa a XI-a, așa că dacă nu vor rămâne cumva corigenți, toți atâția elevi, sau măcar aproximativ, vor da examenul în condițiile pandemiei de coronavirus.

Cum recomandările Institutului Național de Sănătate Publică sunt ca examenul de bacalaureat să se desfășoare cu zece elevi într-o singură sală de clasă, este foarte posibil ca bacul să nu mai poată fi dat ca în ceilalți ani. Acest lucru îl arată cifrele: în toată țară sunt circa 37.000 de săli de clasă în licee și ar fi nevoie de 18.700 de săli de examene corespunzătoare pentru un astfel de test. Toate trebuie dotate cu camere de supraveghere.

Ce trebuie să facă elevii

Cum siguranța tuturor este pusă pe primul loc, ministrul sănătății și ministrul educației au semnat un Ordin Comun, care stabilește felul în care se va organiza pregătirea pentru examenele finale ale elevilor din ani terminali. Astfel, toți elevii care vor să participe la aceste pregătiri, care sunt opționale, trebuie să poarte masca de protecție tot timpul.

Mai mult decât atât, la intrarea în unitatea de învățământ, aceștia vor fi testați pentru a vedea dacă au febră, mai exact dacă temperatura lor depășește 37 de grade Celsius. Acestei măsuri se vor supune inclusiv cadrele didactice și personalul auxiliar din școli.

Potrivit acestui Ordin, dacă fie un profesor sau un elev are o stare de sănătate precară, acestuia nu i se va permite intrarea în unitatea de învățământ.

Elevii vor fi însoțiți de un profesor atât la intrarea în școală, conducându-i în sala de clasă, cât și la terminarea orele de pregătire. La fel ca la examenul propriu-zis, și în momentul pregătirii numărul de elevi dintr-o clasă nu trebuie să depășească 10.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: