Redactia.ro
Home » Știri » Cum se vor organiza nunțile și botezurile, doar cu persoane vaccinate. Florin Cîțu, noi explicații

Cum se vor organiza nunțile și botezurile, doar cu persoane vaccinate. Florin Cîțu, noi explicații

Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a explicat, vineri, cum se vor organiza petrecerile private de nuntă și botez, fără restricții, adică fără limită de participanți la interior și exterior,  dacă aceștia sunt vaccinați. După cum a precizat și șeful statului, Klaus Iohannis, Florin Cîțu a spus și el că organizatorii vor decide dacă vor face astfel de evenimente doar cu persoane imunizate.

Cum se vor organiza nunțile și botezurile, doar cu persoane vaccinate. Florin Cîțu, noi explicații

„Este decizia organizatorului dacă vrea să primească mai mulți oameni acolo, noi nu o impunem”, a spus premierul Florin Cîțu, în cadrul unei vizite la Suceava, despre cum se vor organiza nunțile și botezurile, fără restricții la interior și exterior, doar cu persoane vaccinate.

Florin Cîțu a mai spus că, dacă organizatorul va permite doar celor vaccinați să participe la nunți și botezuri, acesta va trebui să le ceară oamenilor și certificatul de vaccinare, la intrare.

„În ce privește evenimentele private, am spus că vom lua o decizie dacă organizatorii își asumă că vor fi doar persoane vaccinate. Își asumă, adică permit doar persoanelor care au certificat de vaccinare să intre la eveniment. (invitații -n.red.) să arate certificatul la intrare. Dar asta e decizia organizatorilor”, a explicat premierul, potrivit Digi 24.

Ce a spus președintele Klaus Iohannis despre nunți și botezuri

Șeful statului a anunțat, joi, că nunțile și botezurile se vor putea organiza în următorul fel: cu persoane nevaccinate, dar care cel mai probabil vor trebui să aibă un test negativ, astfel de petreceri vor fi cu limite de persoane la interior și exterior. Concret: în exterior maximum 70 de persoane, iar la interior maximum 50 de persoane.  Însă, dacă personele vor fi vaccinate, nu va mai exista această limită de număr al participanților. Însă, dacă organizatorul va garanta că toate persoanele sunt vaccinate, atunci aceste restricții nu vor mai fi valabile.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a mai precizat că începând de mâine, 15 mai, se va putea circula în aer liber fără mască de protecție, cu excepția: piețelor, târgurilor, stațiilor de transport public și mijloacelor de transport public. Totodat, circulația pe timp de noapte va fi permisă după 22:00 fără declarație pe propria răspundere, iar magazinele vor reveni la program normal.

”În ședința de azi am adoptat câteva ținte de vaccinare: la 1 iunie – 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 august – 7 milioane de persoane vaccinate. Ne pregătim de relaxare, dar o relaxare precaută, cu un calendar care ne permite să reluăm multe activități. Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie rexpectate măsurile în vigoare și să ne vaccinăm. Măsurile concrete de relaxare pe care le-am discutat sunt. Prima etapă de relaxare e în 15 mai, următoarea etapă e 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august. Din 15 mai se elimină portul măștii la exterior cu câteva excepții (piețele, târgurile, stațiile de transport public, mijloacele de transport public). Din 15 mai se elimină restricțiile de circulație noapte și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor.La nunți, botezuri, mese festive – de la 1 iunie pot participa la exterior maxim 70 de persoane. La interior pot participa maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, dispar restricțiile”, a declarat șeful statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: