Redactia.ro
Home » Știri » La plajă, fără mască de protecție de la 1 iunie: Florin Cîțu: ”Cu condiția de distanțare între șezlonguri”

La plajă, fără mască de protecție de la 1 iunie: Florin Cîțu: ”Cu condiția de distanțare între șezlonguri”

Plaja

Florin Cîțu a declarat, joi, că vineri se va discuta în cadrul unui comitet interministerial despre eliminarea purtării măștii de protecție pe plajă de la 1 iunie. Propunerea a fost bine primită de către cei din industria turismului și ar urma să fie mâine (vineri-n.r) votată. De altfel, va exista distanțare între șezlonguri.

La plajă, fără mască de protecție de la 1 iunie. Florin Cîțu: ”Cu condiția de distanțare între șezlonguri”

Vineri autoritățile vor hotărî cum se vor bucura românii de sezonul estival. Momentan, potrivit lui Florin Cîțu, s-a acceptat posibilitatea ca la plajă să putem sta fără mască de protecție, dar cu distanțare între șezlonguri. Măsura ar putea fi implementată de la 1 iunie.

„Unele propuneri vizează direct industria turismului de pe litoral, să putem fi pe litoral fără mască, la restaurant și hotel ocupare 100% în anumite condiții. Am primit propuneri și soluții foarte bune pe care le vom discuta vineri în comitetul interministerial.Vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe la  iunie o primă etapă de relaxare, iar a doua de la 1 august”, a spus premierul la Constanța.

De altfel, potrivit spuselor premierului, vor fi două etape de relaxare a măsurilor, dar nu totală: o etapă de la 1 iunie și una de la 1 august. Toate acestea, Florin Cîțu le-a discutat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral

„Eliminarea măștii pe plajă, aici e consens, am venit cu condiția de distanțarea între șezlonguri, iar toți din industrie au fost de acord (…) Promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu vom putea redeschide total de la 1 iunie”, a mai spusFlorin Cîțu.

Florin Cîțu, despre Untold și Neversea

Tot vineri se va discuta și despre ce se va întâmpla cu Untold și Neversea în acest an. Prim-ministrul speră ca acestea să poată fi organizate în acest an, dar nu de la 1 iunie. De asemena, se va hotărî și cum se vor organiza nunțile și botezurile, aici totul ar depinde de vaccinare.

”Așa sper și așa vreau, dar ele nu cred că pot avea loc de la 1 iunie. Putem vorbi despre o fază ulterioară. Și când vorbim despre toate aceste evenimente mari, trebuie să ne gândim că ele nu se vor întâmplă de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august (…) Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Dacă Germania e ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate cred că putem să fim și noi ok.Faptul că lumea se vaccinează, cred ca e normal din punctul meu de vedere, ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a declarat premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: