Redactia.ro
Home » Știri » Când începe vaccinarea anti-Covid a copiilor peste 12 ani în România! Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Când începe vaccinarea anti-Covid a copiilor peste 12 ani în România! Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Când începe vaccinarea anti-Covid a copiilor peste 12 ani în România! Precizările lui Valeriu Gheorghiță

România este pregătită să înceapă vaccinarea adolescenților de peste 12 ani, dacă varianta pentru copii a vaccinului Pfizer va fi aprobată în Uniunea Europeană. 

Când începe vaccinarea anti-Covid a copiilor peste 12 ani în România

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a precizat că activitatea de vaccinare nu se face obligatoriu la pediatru, ci se face de ani de zile la medicul de familie. În cazul vaccinării copiilor cu vârste de peste 12 ani, consimțământul îl va da părintele sau aparținătorul. De asemenea, potrivit lui Valeriu Gheorghiță, activitatea se va desfășura obișnuit, ca și până acum.

”Sunt detalii organizatorice pe care le vom stabili cu pediatri, vom vedea dacă este necesar să asigurăm alte resurse în cabinete. Nu anticipez că va fi nevoie să modificăm schema de personal pentru grupa de vârstă 12-15 ani”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Canada a autorizat deja utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă, scrie BBC. Autoritatea SUA pentru Medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente verifică dacă pot autoriza vaccinarea pentru persoanele mai tinere, deciziile fiind așteptate în curând.

Pfizer este unul dintre producătorii de vaccinuri care testează vaccinurile anti-Covid pe copii. Scopul vaccinării acestora – în special a copiilor mai mari – ar fi să mențină școlile deschise, să reducă răspândirea coronavirusului în comunitate și să protejeze copiii vulnerabili.

Moderna și Johnson & Johnson își testează în prezent vaccinurile pentru categoria de vârstă între 12 și 18 ani, iar concluziile Moderna sunt așteptate în curând. Moderna și Pfizer își testează, de asemenea, vaccinurile și pentru copiii mai mici, cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

Ce avantaje vor avea vaccinații

În ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. La evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Una dintre măsurile cele mai așteptate ar fi renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării. Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască. Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00.

”Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi…, o să fie complicat”, spunea premierul Florin Cîțu luna trecută, la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: