Redactia.ro
Home » Știri » Noi propuneri de relaxare pentru 1 iunie! Ce avantaje vor avea vaccinații

Noi propuneri de relaxare pentru 1 iunie! Ce avantaje vor avea vaccinații

Noi propuneri de relaxare pentru 1 iunie! Ce avantaje vor avea vaccinații

Un comitet interministerial se va reuni vineri pentru a dezbate propunerile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. În elaborarea acestor măsuri ar urma să se țină cont de cei care s-au vaccinat, iar aceste persoane ar putea beneficia de unele facilități.

Noi propuneri de relaxare pentru 1 iunie

Pe ordinea de zi sunt patru seturi de propuneri, care privesc domeniul HoReCa, spațiul public, evenimentele publice și private – inclusiv cele sportive – și mediul de lucru, potrivit Digi24.

Astfel că, în ceea ce privește HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul și clienții sunt vaccinați cu ambele doze. În cazul în care personalul și clienții nu sunt vaccinațui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută. La evenimentele publice și private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Una dintre măsurile cele mai așteptate ar fi renunțarea la mască, la munte și la plajă, dacă este posibilă respectarea distanțării. Și la serviciu, atât în sectorul public, cât și în cel privat, ar urma ca persoanele vaccinate cu ambele doze să nu mai fie obligate să poarte mască. Ședința comitetului interministerial va avea loc vineri, 7 mai, la ora 11:00.

”Eu vreau să mă asigur că toți românii au acces la vaccin și nu există discriminare. Dacă ai avut acces la vaccin și n-ai vrut să te vaccinezi…, o să fie complicat”, spunea premierul Florin Cîțu luna trecută, la Digi24.

Renunțarea la măști în spațiile deschise și neaglomerate este posibilă de la 1 august

Ministrul Sănătății a declarat miercuri seara că este foarte posibil ca de la 1 august să renunțăm la măștile de protecție în spațiile deschise. Mai mult, aceasta a precizat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

”Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil. Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (…) pare o idee fezabilă”, a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: