Redactia.ro
Home » Știri » Se ridică restricțiile de weekend! Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București

Se ridică restricțiile de weekend! Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București

Restricțiilor de weekend privind deplasările și programul magazinelor se vor ridica, asta după ce rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București. 

Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mie în București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a convocat deja Comitetul de urgență pentru a se analiza situația, după ce rata de incidență a infectărilor a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în București, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend.

”Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a declarat la Digi24 Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii. Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Se pot redeschide însă sălile de sport, potrivit prefectului.

Klaus Iohannis, despre posibila relaxare a restricțiilor de la 1 iunie

Klaus Iohannis a transmis că 1 iunie nu reprezintă data de relaxare absolută a restricțiilor. Președintele a precizat și condițiile în care restricțiilor vor fi total eliminate. Totul depinde de procentul de vaccinare și numărul bolnavilor de Covid.

”1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri”, a declarat Președintele Româniai, Klaus Îohannis.

La începutul acestei luni, premierul Florin Cîțu a declarat că de la 1 iunie este posibil să revenim la normal dacă tot mai mulţi români se vor vaccina. De altfel, premierul va lua astăzi (joi-n.r) parte la ședință, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: