Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, despre posibila relaxare a restricțiilor de la 1 iunie: ”Să nu credem din greșeală că este data de relaxare totală. Nu va fi”

Klaus Iohannis, despre posibila relaxare a restricțiilor de la 1 iunie: ”Să nu credem din greșeală că este data de relaxare totală. Nu va fi”

Președintele Klaus Iohannis a venit, joi, cu o clarificare în ceea ce privește posibila relaxare a restricțiilor de la 1 iunie. Șeful statului a precizat că nu va fi o eliminare totală a măsurilor anti-Covid, începând cu această dată.

Klaus Iohannis, despre posibila relaxare a restricțiilor de la 1 iunie: ”Să nu credem din greșeală că este data de relaxare totală”

Autoritățile iau în calcul relaxarea restricțiilor de la 1 iunie. Joi, la ora 16:00, va avea loc o ședinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate, unde se va hotărî cum se va face acest lucru. Înainte de această reuniune, Klaus Iohannis a transmis că 1 iunie nu reprezintă data de relaxare absolută a restricțiilor.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”, a spus Klaus Iohannis.

În ce condiții se vor relaxa total restricțiile

Președintele a precizat și condițiile în care restricțiilor vor fi total eliminate. Totul depinde de procentul de vaccinare și numărul bolnavilor de Covid.

„Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri”, a mai spus președintele.

Șeful statului speră ca în vară totul să poată fi reluat ca în anii de dinainte de pandemie.

„Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a mai adăugat el.

La începutul acestei luni, premierul Florin Cîțu a declarat că de la 1 iunie este posibil să revenim la normal dacă tot mai mulţi români se vor vaccina. De altfel, premierul va lua astăzi (joi-n.r) parte la ședință, în calitate de preşedinte, şi de secretariatul general la Guvernului, Tiberiu Horaţiu Gorun, ca vicepreşedinte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: