Redactia.ro
Home » Știri » România revine la normalitate de la 1 iunie! Ce restricții se vor impune

România revine la normalitate de la 1 iunie! Ce restricții se vor impune

Florin Cîțu, despre ce se va intampla cu Untold și Nerversea

Oamenii așteaptă cu nerăbdare relaxarea restricțiilor sau chiar eliminarea lor, iar acest lucru se poate întâmpla destul de curând. Premierul Florin Cîțu discută revenirea la normalitate începând cu data de 1 iunie.

România revine la normalitate de la 1 iunie

În urmă cu puțin timp, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că autoritățile iau în calcul ca de la data de 1 iunie să revenim la o normalitate. Astăzi va avea loc ședința interministerială pentru pregătirea noilor măsuri pe timp de vară.

La această ședința vor participa toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP și se vor lua noi decizii în privința restricțiilor de la începutul verii, cel puțin. Printre măsurile discutate se vor regăsi și stabilirea calendarului de implementare și stabilirea acţiunilor prioritare şi a măsurilor specifice, la propunerea ministerelor sau a instituţiilor competente.

”Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

La începutul lunii aprilie, Florin Cîțu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile pregătesc noi măsuri ce vor intra în vigoare cu data de 1 iunie pentru ca România să revină treptat la normalitate. Tot atunci, el a anunțat înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa care să se întrunească pentru a stabili în ce măsură vor fi relaxate restricțiile.

Cum se vor relaxa restricțiile de la 1 iunie

Relaxare de la 1 iunie presupune revenirea treptată la normalitate. Cetățenii ar putea participa, din nou, la evenimente private, concerte și spectacole organizate, meciuri și festivaluri în aer liber, respectând anumite condiții, vaccinul fiind una dintre ele.

Ministerul Culturii lucrează la un plan elaborat pentru reluarea evenimentelor de la începutul verii. Acesta a susținut că românii ar putea participa în aceleași condiții potrivit pașaportului verde, măsură pe care premierul Florin Cîțu în acea perioadă. Astfel, măsurile de relaxare și revenirea la normalitate vor depinde foarte mult de campania de vaccinare care se desfășoară acum în România.

De asemenea, premierul a precizat că este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural, unde numărul de doritori este mai scăzut.

”Sunt două luni foarte importante pentru noi. Aprilie şi Mai. Vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intra în Romania. La finalul lunii mai, ar înseamna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate. Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifra importanta pentru noi, pentru că reprezintă 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important să vorbim despre revenirea economiei la sfârşitul lunii mai”, a declarat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: