Redactia.ro
Home » Știri » Restricțiile în Capitală, prelungite pentru 14 zile. Prefectul Alin Stoica a precizat când vor fi acestea relaxate

Restricțiile în Capitală, prelungite pentru 14 zile. Prefectul Alin Stoica a precizat când vor fi acestea relaxate

Prefectul Capitalei, Alin Stoica

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, sâmbătă, că restricțiile din Capitală se prelungesc pentru o perioadă de două săptămâni. Alin Stoica a reamintit noile măsuri pentru noaptea de Paști și Ramazn și a precizat când vor fi noi relaxări.

Restricțiile în Capitală, prelungite pentru 14 zile. Prefectul Alin Stoica a precizat când vor fi acestea relaxate

Restricțiile în Capitală au fost prelungite, sâmbătă, pentru o perioadă de 14 zile, în urma unei ședințe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a reamintit că în noaptea de Paști se va permite circulația persoanelor fără declarație pe propria răspundere, după ora 20:00, pentru a putea lua parte la slujba de Înviere. De asemenea, pentru Vinerea Mare, programul magazinelor va fi până la ora 20:00 și nu 18:00.

″În şedinţa de astăzi au fost prelungite măsurile (…). Pentru următoarea vineri, Vinerea Mare dinainte de Paşte, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20,00 în loc de ora 18,00. În noaptea de Paşte circulaţia va fi liberă pentru toate persoanele fără niciun fel de declaraţie, pentru a participa la slujbele specifice. Deci, deplasarea spre şi dinspre lăcaşurile de cult. La fel şi pentru sărbătoarea credincioşilor musulmani, Ramazan, peste o săptămână după Paşte – 8 şi 9 mai”, a declarat Alin Stoica, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Alin Stoica este optimist față de faptul că în următoarea perioada rata de infectare din Capitală va ajunge sub trei la mia de locuitori și atunci lucrurile se vor desfășura ca înainte de noile restricții: magazine deschise până la ora 21:00 și circulația permisă fără declarație pe propria răspundere până la ora 22:00. De altfel, odată cu scăderea ratei de infectare, restaurantele vor fi deschise și la interior.

„Este previzibil că vom scădea sub 3,5 în următoarea perioadă. „E previzibil că vom scădea şi sub 3,5 în următoarea perioadă şi atunci programul operatorilor economici şi în perioada de week-end va fi până la ora 21 şi circulaţia persoanelor va fi permisă până la ora 22. Conform hotărârii in vigoare, singura măsură suplimentară faţă de ce am spus va fi deschdierea sălilor de sport, la sub 3,5. (…) Restaurantele la interior vor fi deschise treptat, după ce vom coborî sub 3 cu rata de intectare, mai întâi cu 30%, iar după ce scade sub 1,5, va fi de 50%”, a precizat acesta.

Alin Stoica: ”Să ne facem altfel cumpărăturile, în sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine”

Totodată, Alin Stoica a recomandat cetățenilor să scurteze timpul la cumpărături.

„Recomandarea este pentru noi să fim un pic prevăzători şi să ne facem altfel cumpărăturile, în sensul de a nu petrece foarte mult timp în magazine, pentru că acesta este un factor care duce la aglomerare. Dacă se poate, ar fi bine să scurtăm timpul petrecut în magazine. Comercianţii ne-au solicitat sprijinul şi pe partea de măsuri de control tocmai pentru a comunica cu clienţii că este bine să respectăm măsurile în vigoare”, a mai  adăugat prefectul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: