Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde! Cum a fost surprins șeful statului

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde! Cum a fost surprins șeful statului

GALERIE FOTO (4) Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde! Cum a fost surprins șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde pentru a susține noul proiect al autorităților. 

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde

Klaus Iohannis, președintele României, a fost văzut vineri de dimineață mergând pe bicicletă spre palatul Cotroceni pentru a susține campania ”Vinerea Verde”. Șeful statului s-a alăturat, astfel, demersurilor autorităților, care îi îndeamnă pe cetățeni să-și lase, o zi pe săptămână, mașina acasă, şi a ales să se deplaseze la palatul prezidențial pe bicicletă.

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde! Cum a fost surprins șeful statului

Deși în această dimineață a plouat în Capitală, acest lucru nu l-a descurajat pe preşedinte și și-a continuat drumul către muncă. Însoțit, la mică distanță, de echipajul SPP care-i asigură protecția, șeful statului s-a suit pe bicicletă la reședința prezidențială de la Vila Lac în jurul orei 8.30, s-a strecurat cu agilitate prin trafic şi, în cele din urmă, a ajuns pe banda pentru biciclete de pe trotuar.

Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Cotroceni în Vinerea Verde! Cum a fost surprins șeful statului

Purtând casca regulamentară şi o geacă elegantă, închisă la culoare, președintele a făcut cu mâna trecătorilor şi echipelor de televiziune. Klaus Iohannis a ajuns la Cotroceni în jurul orei 9.10, după circa 40 de minute.

Cât costă bicicleta folosită de Klaus Iohannis

Președintele țării a parcurs o distanță de 40 de minute prin Capitală, cu ajutorul unei biciclete produsă de nemții de la Cube. Pe site-urile de specialitate, prețul bicicletei se situează între 9000 și 9200 de lei.

Nu este singurul înalt ofical care renunță la mașină în Vinerea Verde

Iohannis nu este singurul înalt oficial care alege, uneori, mijloace ecologice alternative de transport. Presa a relatat că ministrul Transporturilor a fost văzut în tramvaiul 24 iar cel al Mediului a folosit metroul sau chiar a mers pe jos până la minister.

Premierul României, Florin Cîțu, s-a alăturat și el campaniei ”Vinerea verde”, în care, în această zi din săptămână, oamenii sunt îndemnați să renunțe la mașina personală și să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijlocul de transport în comun.

”Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții. Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, în acea zi, mai mulţi miniştri s-a deplasat la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafaţă sau metroul. Lucian Bode a circulat cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, iar Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport maşini electrice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: