Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

GALERIE FOTO (4) Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

Florin Cîțu a mers pe jos până la Guvern! Premierul s-a alăturat campaniei ”Vinerea verde” și în această dimineață nu a mai folosit mașina personală. 

Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea verde”

Premierul României, Florin Cîțu, s-a alăturat campaniei ”Vinerea verde”, în care, în această zi din săptămână, oamenii sunt îndemnați să renunțe la mașina personală și să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu mijlocul de transport în comun.

Ideea campaniei a pornit de la Ministerul Mediului, care și-ar dori ca românii să renunțe în această zi din săptămână la mașini și să circule ori cu transportul în comun, cu bicicletele sau cu mașinile electrice. Chiar dacă mulți miniștri s-au conformat, unii dintre ei au ales tot mașina ca mijloc de transport pentru muncă.

Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

”Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții. Fac acest lucru foarte des, îmi pare bine că nu știți de fiecare dată când fac acest lucru, că ați atrage prea mult atenția, așa cum este acum”, a spus Florin Cîțu.

Premierul României a avut ezitat să spună ce distanță a parcurs pe jos de acasă la Guvern. El a spus însă că face plimbări în fiecare dimineață și că merge și la sală, iar astăzi a făcut în jur de 15 minute.

Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

”Nu este frig, este ok”, a completat premierul.

Florin Cîțu a declarat că nu mai merge cu bicicleta, dar că mai folosește metroul „din când în când”.

„Va fi mai prietenos pentru bicicliști, acum că avem un nou primar general care susține acest mod de transport în comun”, a completat el.

Florin Cîțu nu a fost singurul politician care a renunțat la mașină azi. Mai mulţi miniştri au venit astăzi la birou cu bicicleta, transportul în comun de suprafaţă sau metroul. Lucian Bode a venit cu metroul, Cătălin Drulă cu tramvaiul, Ciprian Teleman de la Ministerul Cercetării cu autobuzul. De asemenea, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan şi Virgil Popescu au ales ca mijloc de transport maşini electrice.

Florin Cîțu s-a alăturat campaniei ”Vinerea Verde”! Premierul României a mers pe jos până la Guvern

Ce înseamnă campanie ”Vinerea verde”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a lansat campania „Vinerea Verde”, o iniţiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe.

În 2021 ne dorim să ajungem la această performanță ca 1 din 4 angajați să aleagă o altă modalitate de deplasare. Vom lansa invitații către companiile private astfel încât să fie cât mai mulți care aderă la această inițiativă. Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri, cred că am avea un impact pozitiv.

Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la ‘patru ace’ şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport, a declarat ministrul Mediului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: