Redactia.ro
Home » Știri » Mai multe persoane “vaccinate” cu soluție salină în loc de serul anti-Covid de o asistentă din Germania. Greșeala pe care a vrut femeia s-o ascundă

Mai multe persoane “vaccinate” cu soluție salină în loc de serul anti-Covid de o asistentă din Germania. Greșeala pe care a vrut femeia s-o ascundă

Caz halucinant în plină pandemie! O asistentă medicală din Germania a ajuns să fie anchetată de poliţie după ce mai multe persoane au fost “vaccinate” cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID, totul pentru a-și ascunde o greșeală.

Aproximativ 200 de persoane care s-au vaccinat la un centru al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară au fost chemate de urgență la teste de anticorpi de către autoritățile germane, fiind nevoie să fie identificate şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină de asistenta din Germania.

Persoane “vaccinate” cu soluție salină de o asistentă din Germania

După cum o cere procedura medicală, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Însă nu a trebuit decât o clipă de neatenție și asistenta a scăpat un flacon de vaccine, moment în care acesta s-a spart. Ca să nu alerteze pe nimeni, femeia a “vaccinat” următoarele șase persoane cu soluție salină.

Mai târziu, asistenta i-a mărturisit ce s-a întâmplat unui coleg, fiind dată alarma.

”Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată”, au declarat oamenii legii care se ocupă acum de cazul asistentei.

Pentru a evita orice incident asemănător, autorităţile germane de aici au introdus regula celor ”patru ochi”, care presupune ca în centrul de vaccinare să nu se întâmple ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

“Vaccinați” cu ser fiziologic și în Franța

Un caz asemănător celui al asistentei din Germania a avut loc și în Franța, tot în cursul lunii aprilie. Aici, 140 de persoane care au venit să se vaccineze într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

„Marţi (n.r. 20 aprilie) după-amiază , 140 de persoane au primit o injecţie numai cu ser fiziologic” în centrul de vaccinare din Epernay, a indicat Centrul medical universitar (CHU) din Reims.

Medicii au ținut să precizeze că injecția „nu are consecinţe pentru sănătate, cu toate acestea, cursul vaccinării rămâne incomplet”, potrivit unui comunicat emis în urma incidentului de Centrul Medical din Reims.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: