Redactia.ro
Home » Știri » Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță școlară. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță școlară. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță școlară. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educației a anunțat miercuri seară ce se va întâmpla cu elevii când vor reveni din vacanță.

Cum se vor recupera cele două săptămâni de vacanță școlară. Anunțul a fost făcut de Sorin Cîmpeanu

În cursul serii de miercuri, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre modul în care va fi recuperată materia pierdută în cele două săptămâni de vacanță. Potrivit oficialului, aceste lucruri vor fi stabilite cu mai mulți elevi și profesori, dar nu înainte de revenirea din vacanță. Mai mult, ministrul interimar a dat de înțeles că data de întoarcere la școală poate fi influențată de modul în care evoluează valul patru al pandemiei.

”Vom vedea. Ne vom consulta cu elevii şi profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanţă. Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a explicat Cîmpeanu.

Klaus Iohannis a anunțat vacanță de două săptămâni pentru elevii din ciclul primar

În cursul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a anunțat o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceu, din cauza numărului mare de infectări în rândul elevilor.

„Până vă convingeți să vă vaccinați este nevoie de restricții. Școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, precum și prin personalul care se îmbolnăvește. În mod normal, de luni, este vacanță pentru cei mici. Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu. Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a transmis președintele.

În cadrul aceleiași intevenții, Sorin Cîmpeanu a anunțat că elevii de la afterschool-uri nu vor intra în vacanță, dat fiind faptul că aceste instituții nu sunt reglementate de Ministerul Educației. Cu toate acestea, toți angajații au obligația de a respecta cu strictețe regulile de siguranță sanitară.

„Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației . Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: