Redactia.ro
Home » Știri » Cum și când se copilesc roșiile pentru o recoltă bogată. Trucul pe care îl știu doar cei mai pricepuți agricultori

Cum și când se copilesc roșiile pentru o recoltă bogată. Trucul pe care îl știu doar cei mai pricepuți agricultori

Evită greșeala! De ce nu ar trebui să mai pui roșiile în frigider. Află motivele și vei renunța la acest obicei!

Sezonul roșiilor este în toi, iar oricine care dorește să le cultive în propria curte trebuie să știe câteva trucuri pentru a se asigura că acestea se dezvoltă în mod corespunzător. Iată cum și când se copilesc roșiile pentru a avea o recoltă bogată și frumoasă.

Copilirea se referă la operațiunea prin care lăstarii tineri care cresc la baza tulpinilor sau la baza frunzelor principale sunt îndepărtați. Această operațiune este necesară și poate contibui la o creștere mai rapidă a plantelor chiar și cu un procent de douăzeci la sută. Este important ca lăstarii tineri să fie îndepărtați de la baza tulpinilor pentru că aceștia se hrănesc cu seva plantei și astfel scade producția de fructe.

Cum și când se copilesc roșiile pentru o recolta bogată și frumoasă

Pentru efectuarea unei copiliri adecvate este recomandat să verificați în fiecare săptămână plantele pentru a observat dacă la baza acestora au apărut lăstari. În plus, este deosebit de importantă să observați dacă lăstari au apărut în zona în care petiolul frunzelor se inserează cu tulpina plantelor.

Lăstarii trebuie să fie rupți apucându-i la un centimetru de la bază în așa fel încât la locul îndepărtării să rămână un ciot care să împiedice creșterea altuia.

Intervalul de copilire este foarte important dacă dorești să ai o recoltă bogată de roșii

Mai mult decât atât, recomandarii experimentați recomandă ca această operațiune să se efectueze dimineața devreme, atunci când temperaturile sunt scăzute.

Un alt aspect important este să se respecte intervalul de copilire. Acesta trebuie să fie între 4 şi 8 zile pentru ca roşiile cu creştere determinată şi de două ori pe săptămână pentru cele cu creştere nedeterminată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: