Redactia.ro
Home » Știri » Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”

Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”

Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”

Mihaela Bilic susține că poți să slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Ba mai mult, ne sfătuiește să consumăm supă sau ciorbă ori de câte ori avem ocazia, la o masă, pentru că acestea au numeroase beneficii. Iată detalii.

Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”

Dacă Mihaela Bilic și-a propus pentru 2023 să renunțe la micile gustări dintre mese, sfatul medicului nutriționist pentru noi toți în acest an este să introducem supele și ciorbele în mesele zilnice. Acesta obicei ne-ar putea ajuta să scăpăm și de câteva kilograme în plus, susține ea.

„Partea cu ciorba și supa este un obicei foarte bun nu doar când te lovește vreo indigestie, dar și când vrei să scapi de câteva kilograme în plus. […] Este firesc ca în luna ianuarie, după ospățul de Crăciun, să pui accentul pe ciorbă și pe supă – acest fel de mâncare care te hidratează, te hrănește și te ajută la slăbit. […] Vă recomand ca măcar una din mese să conțină sau o supă. Umple stomacul cu puține calorii și întotdeauna o să țină de foame bine. Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”, a spus Mihaela Bilic, în emisiunea Frecvența Gustului, cu Mihaela Bilic.

Cum slăbești dacă mănânci supă sau ciorbă la o masă. Mihaela Bilic: „Vă propun să faceți din ciorbă și supă un obicei în 2023”
Foto: colaj capturi video Europa FM

Mihaela Bilic sparge încă un mit! Ce alimente pot fi consumate și după ce au expirat

Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt acele produse alimentare pe care le putem consuma chiar și după ce au expirat, fără nicio problemă. Se pare că nu toate alimentele care au termen al căror termen de valabilitate a trecut trebuie să ajungă neapărat în coșul de gunoi. Dintre acestea există unele dintre ele pe care le putem „salva”, căci se pot consuma și după ce au depășit termenul de valabilitate înscris pe ambalaj.

Societatea de supraconsum în care trăim ne pune la dispoziție o supraofertă alimentară care vrem – nu vrem duce în final la risipă alimentară.

În plus termenul de valabilitate al produselor este din ce în ce mai scurt, prin urmare tone de mâncare ajung la coșul de gunoi chiar dacă puteau fi încă consumate.

Avem capacitatea să facem diferența dintre un produs bun pentru consum și unul stricat dacă ne folosim simțurile. Mirosul, gustul și chiar aspectul unui preparat sunt indicatori ai calității.
Produsele fermentate și mucegăite pot fi chiar benefice, având în vedere efectul lor probiotic – brânza cu cat e mai „împuțită”, cu atât e mai interesantă.

E bine de știut că un iaurt poate fi consumat încă 3 săptămâni după termenul de expirare, cu condiția să fi fost păstrat la rece. Va fi mai acid și mai acrișor tocmai pentru că are mai multe colonii de lactobacili.

Ciocolata poate fi consumată chiar și la un an de zile după ce a expirat (chiar dacă are o peliculă albă), iar pastele făinoase și orezul până la 2 ani.

Mierea nu se strică niciodată, cel mult se zaharisește și atunci trebuie pusă în apă caldă. Până și produsele congelate au termen de expirare, însă le puteți consuma liniștiți chiar dacă a mai trecut un an în plus. Conservele (cu condiția să nu fie bombate) și laptele UHT se păstrează timp îndelungat și pot fi consumate până la doi ani după expirare.

Sursa: Mihaela Bilic/Facebook

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: