Redactia.ro
Home » Homepage » Cum sunt atrași românii la mare: în ce stațiuni nu vei mai plăti parcarea

Cum sunt atrași românii la mare: în ce stațiuni nu vei mai plăti parcarea

Taxa de parcare din staţiunile din sudului litoralului a fost eliminată de Primăria Mangalia

Turiștii care vor să petreacă vacanța la mare, pe litoralul românesc, vor fi scutiți de plata parcării dacă vor merge în anumite stațiuni. Iată despre ce e vorba.

Cum sunt atrași românii la mare: în ce stațiuni nu vei mai plăti parcarea

Autoritățile recurg la tot felul de metode ca să atragă turiștii pe litoralul românesc. Reprezentanții stațiunilor din sudul litoralului vor să atragă turiștii prin eliminarea taxei de parcare.

Concret, Primăria Mangalia a anunțat astăzi printr-un comunicat de presă că s-a adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Cristian Radu, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul verii.

„Am luat această decizie pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni”, a declarat primarul Cristian Radu.

Despre ce sume era vorba? Parcarea în staţiunile menționate mai sus costa trei lei pe oră pentru autoturisme, cinci lei pe oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul. Pare a fi o decizie bună, mai ales că în stațiunea Mamaia, oamenii sunt nevoiți să plătească aproape 100 de lei pe zi numai pentru parcare, conform Digi24.

Șezlongul va deveni gratuit

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a făcut și altă propunere către oficialii din Constanța, după ce prețurile pentru un șezlong a ajuns să coste chiar și 100 de lei. Această măsură ar putea fi adoptată în curând, iar românii vor fi astfel scutiți de această cheltuială.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: