Redactia.ro
Home » Știri » Cum trebuie să purtăm corect măștile de protecție după momentul relaxării. Explicațiile medicului Rafila

Cum trebuie să purtăm corect măștile de protecție după momentul relaxării. Explicațiile medicului Rafila

Masca de protectie (1)

Președintele Klaus Iohannis a declarat că după 15 mai, românii sunt obligați să poarte măști pentru a se proteja împotriva coronavirusului. Dr. Alexandru Rafila a explicat care este modalitatea corectă de folosire a echipamentului de protecție după relaxarea măsurilor. Totodată, un specialist criminolog precizează dezavantajele folosirii măștilor de protecție.

Cum trebuie să purtăm corect măștile de protecție

Conform șefului Disciplinei de Mircobiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” Alexandru Rafila, masca de protecție nu trebuie purtată pe stradă. Specialistul precizează că echipamentul de protecție trebuie purtat în spații închise și în transportul în comun.

În cazul în care pe stradă există o zonă aglomerată este recomandată purtarea măștii de protecție.

„Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun. Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată„

Totodată, microbiologul susține că purtarea mănușilor nu este necesară. În ceea ce privesc condițiile de igienă în trenuri, specialistul a declarat că în fiecare vagon se pot instala două dispensere cu substanță dezinfectantă și dacă se curăță vagoanele înainte de urcarea pasagerilor, atunci situația va fi sub control.

Ce dezavantaje va aduce purtarea măștilor de protecție

Specialistul american în criminologie, Francis Dodsworth este de părere că noile reguli, pot aduce și probleme pe viitor. O problemă importantă ar fi creșterea criminalității și de abilitate răufăcătorilor de a scăpa cu basma-curată.

Site-ul de știri CNN a informat că în ultima perioadă numărul infracțiunilor comise de indivizi mascați a crescut considerabil, atât în SUA, cât și în Europa de Vest.

În urmă cu o lună, un terorist ISIS a fost arestat în orașul Almeria din Spania, acesta folosind deseori mască de protecție.

Specialistul precizează că autoritățile vor recunoaște mai greu infractorii din cauza măștilor de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: