Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi afectată România de uraganul Kirk, după ravagiile din America. Meteorologii au făcut anunțul

Cum va fi afectată România de uraganul Kirk, după ravagiile din America. Meteorologii au făcut anunțul

furtuna

Uraganul Kirk, care a provocat mari distrugeri în America, își face simțită prezența și în Europa, însă într-o formă mult mai atenuată. După ce a pierdut din intensitate, uraganul s-a transformat într-o furtună de mai mică amploare și se va deplasa pe coastele de vest ale Europei, afectând în principal Spania, Portugalia și Franța.

Meteorologii din România dau asigurări că țara noastră nu va resimți efectele uraganului la fel de puternic precum alte zone din Europa, ci va avea parte doar de episoade scurte de precipitații.

România, ferită de efectele uraganului Kirk

Florinela Georgescu, meteorolog, a explicat că România nu va fi afectată direct de ciclonul Kirk, acesta fiind deja mult atenuat în momentul în care ajunge în Europa. Uraganul și-a pierdut caracteristicile tropicale și a scăzut considerabil în intensitate, transformându-se într-o furtună de mai mici proporții. Țările care vor resimți mai intens efectele furtunii sunt Spania, Portugalia și, în special, Franța, unde se așteaptă precipitații însemnate cantitativ.

„Nu vom fi afectați direct, cel puțin, el este foarte departe de noi. Astăzi ajunge pe coastele de vest ale Europei, respectiv va afecta puțin din Spania, Portugalia și mai mult din Franța (…) Ciclonul Kirk s-a transformat într-o furtună de mai mică amploare, și-a pierdut caracteristicile de furtună tropicală și treptat, va evolua spre partea de nord-vest a Europei”, a explicat Florinela Georgescu. 

În timp ce România va scăpa aproape neafectată, țările din vestul Europei, precum Franța, vor experimenta precipitații mai puternice. Uraganul Kirk va atinge coastele franceze cu o forță redusă, dar suficientă pentru a aduce ploi semnificative. Meteorologii estimează că uraganul va traversa apoi Germania, însă și aici se va manifesta cu o intensitate mult mai mică decât în Franța.

După ce va traversa Spania, Portugalia și Franța, uraganul Kirk va continua să își piardă din forță, afectând Germania și, ulterior, partea de nord a Europei. În următoarele 24-36 de ore, meteorologii se așteaptă ca furtuna să aducă precipitații moderate în aceste regiuni, însă nu se preconizează evenimente meteo extreme.

Ce efecte va avea furtuna în România

„Astăzi urmează să afecteze Franța, după cum spunea, apoi și cu forță și mai mică va traversa Germania și se va poziționa în următoarele 24-36 de ore în partea de nord a continentului (…) Vor apărea și precipitațiile mai intense în partea de vest, acolo unde va fi mai activ astăzi, iar în rest scurte episoade de precipitații, de altfel normale pentru perioada anului în care ne aflăm”, a mai explicat meteorologul.

Deși România va resimți doar indirect efectele uraganului Kirk, meteorologii nu exclud apariția unor episoade scurte de precipitații. Totuși, aceste ploi nu vor fi deosebit de puternice sau prelungite, iar vremea va rămâne, în general, stabilă. Aceste fenomene sunt considerate normale pentru luna octombrie și nu vor reprezenta un motiv de îngrijorare pentru populație.

Deși uraganul Kirk a făcut ravagii în America și aduce ploi semnificative în vestul Europei, România va fi ferită de efectele grave ale acestuia. Ciclonul s-a transformat într-o furtună mult mai slabă, iar țara noastră va avea parte doar de câteva precipitații ușoare, caracteristice toamnei. Meteorologii asigură populația că nu există motive de îngrijorare, iar vremea va rămâne în mare parte stabilă.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: