Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în România. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în România. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a furnizat o actualizare a prognozei meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, cuprinzând perioada 18 decembrie – 15 ianuarie. Conform informațiilor oferite de ANM, temperaturile vor înregistra valori peste medie pentru această perioadă, conform prognozei valabile pentru intervalul menționat.

Această actualizare a prognozei meteorologice oferită de ANM furnizează informații esențiale pentru cetățeni, ajutându-i să se pregătească corespunzător pentru condițiile meteorologice anticipate în următoarele patru săptămâni. Este important ca oamenii să fie conștienți de variațiile termice și de posibilele schimbări în regimul precipitațiilor, contribuind astfel la adoptarea unor măsuri preventive adecvate în fața condițiilor meteorologice neobișnuite.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023

În săptămâna cuprinsă între 18 și 25 decembrie 2023, valorile termice vor înregistra creșteri semnificative față de normele specifice acelei perioade în întreaga țară. Se preconizează că abaterea termică pozitivă va fi mai pronunțată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

De asemenea, se anticipează că regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și local în regiunile centrale și nord-vestice, în timp ce în regiunile extracarpatice se așteaptă o deficiență generală de precipitații.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024

În continuare, în săptămâna 25 decembrie 2023 – 01 ianuarie 2024, temperaturile medii vor cunoaște o creștere în majoritatea regiunilor țării, cu accent pe regiunile sudice și nord-estice. Se prognozează, de asemenea, cantități excedentare de precipitații în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, în special în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În restul țării, precipitațiile vor fi apropiate de normele specifice pentru acea perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024

Pentru intervalul 01 – 08 ianuarie 2024, temperatura medie a aerului va înregistra valori peste cele normale în întreaga țară, cu accent pe regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric se va caracteriza prin excedente în cea mai mare parte a țării, în special în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, precum și în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024

În săptămâna 08 – 15 ianuarie 2024, mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele specifice pentru acea perioadă în cea mai mare parte a țării. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor înregistra excedente în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa aproape de normele specifice pentru acea perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: