Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi vremea de Paște, de fapt. Meteorologii anunță o schimbare de temperaturi

Cum va fi vremea de Paște, de fapt. Meteorologii anunță o schimbare de temperaturi

Cum va fi vremea de Paște, de fapt. Meteorologii anunță o schimbare de temperaturi

Vremea ne-a făcut multe surprize în ultima vreme, dar se pare că primăvara și-a intrat în drepturi și avem parte de temperaturi ridicate de ceva timp. Meteorologii au emis prognoza meteo și de Paște și anunță schimbări importante de temperatură. Vezi cum va fi ziua de Paște și de ce atmosferă vom avea parte.

Prognoza meteo oficială de Paște

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, Truc util de Paște. De ce să pui lămâie în apă când fierbi ouă. În săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în această săptămână și ne vom bucura de o vreme frumoasă. Se pare, însă, că va fi ceva mai răcoare în regiunile intracarpatice, dar nu vorbim despre valori mult prea scăzute. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice și Carpații Occidentali.

Tot în regiunile intracarpatice va fi ceva mai răcoare în perioada 03.04.2023 – 10.04.2023, în timp ce vremea va fi complet normală în restul regiunilor, fără ploi și alte fenomene neplăcute.

Ne așteaptă vreme foarte frumoasă în săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023. De Paște vom avea temperaturi mai mari decât cele normale și nu sunt așteptate ploi. Ziua de Înviere va fi una foarte plăcută în toată țara și vom simți că a venit, în sfârșit, primăvara, cu vreme bună. În extremitatea de sud-est a țării și în zona de sud, însă, mediile temperaturilor vor ajunge la 13 grade Celsius.

În perioada 17.04.2023 – 24.04.2023, cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Temperaturile vor fi, însă, cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vara anului 2023

Vremea a fost extrem de șocantă în ultimii ani și anotimpurile nu și-au mai păstrat deloc caracteristicile proprii. Dacă iernile au fost foarte călduroase, cu temperaturi ca în toiul primăverii, verile au fost toride, caniculare, cu temperaturi extrem de mari față de cele cu care eram obișnuiți.

Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că vara anului 2023 va fi una la extreme, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani. Dacă deja de iarna trecută ne-am confruntat cu temperaturi mult prea mari pentru acea perioadă, trebuie să ne așteptăm și vara aceasta la caniculă zile la rând.

„Ianuarie a adus un nou record termic absolut în România, la Turnu Măgurele pe 19 ianuarie, când au fost 22,5 grade Celsius. Cu siguranță, și ceea ce urmează pe parcursul primăverii 2023, verii 2023 și a toamnei și debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a arătat că recordurile înregistrate în anii curenți au depășit recordurile anterioare. Și cu siguranță va fi o vară a extremelor, pentru că fiecare anotimp a fost caracterizat de alternanțe termice semnificative.”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: